– Toivottavasti hallituksessa kahdestaan huseeraavat keskusta ja kokoomus muistavat myös köyhän asian, vaikka perussuomalaiset eivät ole heitä enää siellä aiheesta muistuttamassa, toteaa perussuomalaisten kansanedustaja Sami Savio.

Savio viittaa muun muassa valtion ensi vuoden budjettiesitykseen. Siinä esimerkiksi tuloveronkevennykset on suunnattu pääosin hyvätuloisille.

Hyvätuloisten verotus kevenee

8 000 euroa kuukaudessa ansaitsevan verotus kevenee kymmeniä euroja kuussa, 1 600 euron tai pienemmällä kuukausieläkkeellä sinnittelevän eläkeläisen sitä vastoin korkeintaan euron.

– Toisaalta hallitus aikoo nostaa muun muassa kiinteistöveron ala- ja ylärajoja sekä kiristää lämmityspolttoaineiden verotusta. Asumisen kallistuminen rokottaisi kaikkein pahimmin juuri pienituloisimpia, Savio muistuttaa.

Missä leipäjonoille tarkoitettu tuki?

Savio teki syyskuun lopussa talousarvioaloitteen leipäjonoissa apua tarjoavien järjestöjen toiminnan helpottamisesta valtion varoilla. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä oli saanut neuvoteltua vastaavan summan tämän vuoden budjettiin hallituksessa vielä ollessaan.

Ensi vuoden talousarvioesityksestä tukisummaa ei kuitenkaan ainakaan vielä tällä erää siis löydy.

– Joulukuun äänestyksissä näemme, heittivätkö keskusta ja kokoomus perussuomalaisten lisäksi myös omantuntonsa ulos hallituksesta. Pahoin pelkään niin käyneen, mutta toivon olevani väärässä, Savio toteaa.

SUOMEN UUTISET

Tagit