Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä kysyi eduskunnan kyselytunnilla hallitukselta tilastoista, joissa työttömiä on 54 000 vähemmän kuin viime vuonna, mutta työllisiä vain 7 000 enemmän.

– Työllisyystilastot ovat perinteinen tapa politikoida. Ei tarvitse puhua muunneltua totuutta, kun käyttää totuutta valikoivasti. Hallituspuolueet ovat hehkuttaneet, että työvoimatoimistoihin on rekisteröitynyt noin 54 000 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten.

– Työttömyys siis paperilla laskee, mutta nouseeko vastaavasti käytännössä työllisyys? Ei siltä kuulosta – tilastokeskuksen mukaan työllisiä on vain 7 000 enemmän kuin vuosi sitten! Mäkelä huomauttaa.

Mihin hallitus kadotti 45 000 työtöntä?

Perussuomalaiset ihmettelee, mihin hallitus kadotti yli 45 000 työtöntä. Selvitysten mukaan osa näistä henkilöistä on erinäisissä toimenpiteissä ja koulutuksissa. Osan tilanteesta ei ole tietoa.

– Kuulostaa kovasti edellisten hallitusten harjoittamalta tempputyöllistämiseltä. Arvoisa hallitus, missä nämä ihmiset ovat? Voitteko kertoa työllisyystilanteen todellisen laidan?

– Olen myös huolissani hallituksen arvopohjasta työllisyyden hoidon suhteen. Tästä esimerkkinä edustaja Kaj Turunen sinisestä ryhmästä, joka ehti 26.9. twiitissään vihjailla, että suomalaiset olisivat ehkä menneet pimeisiin töihin. Onko tämä ilmapiiri yleinenkin hallituspuolueissa? Mäkelä tivasi.

Tarveharkinnan poisto tarpeetonta

Perussuomalaiset huomautti jatkokysymyksessään, että kolmansien maiden työvoiman tarveharkintaa ei ole syytä poistaa, sillä työvoimaa näyttäisi olevan aivan riittävästi myös Suomessa.

– Työvoimapulalla on peloteltu vuosikaudet – meni sitten hyvin, huonosti tai hyvin huonosti. Tällä on perusteltu vaatimusta poistaa ulkomaisen työvoiman tarveharkinta. Työllisyyden kasvu ei kuitenkaan nyt pidä paikkaansa, joten aikoohan hallitus haudata toiveet halpatyövoiman tuonnista Suomeen?

– Arvoisa ministeri, aiotteko te vieläkin luoda Suomeen uuden maahantulokanavan, jonka suomalainen duunari maksaa selkänahastaan? Mäkelä kysyi.

SUOMEN UUTISET