Perussuomalaiset kysyivät suullisella kyselytunnilla niin sanotusta työttömyysturvan aktiivimallista, jossa passiivisuudesta voisi seurata päivärahan alennus. Käytännössä työttömän olisi pakko löytää töitä, jos haluaa pitää tukensa normaalilla tasolla.

Työttömyysturvan viikate

Perussuomalaisten mukaan tämä tarkoittaa, että aktiivinenkin työnhakija joutuu rangaistuksi, jos työtä ei vain löydy.

– Työttömyysturvan viikatetta, eli niin sanottua aktiivimallia, viedään hallituksen toimesta voimalla eteenpäin, vaikka se saa ryöpytystä asiantuntijoilta ja kriittisen palautteen jopa työelämä- ja tasa-arvovaliokunnalta, kansanedustaja Rami Lehto totesi kyselytunnilla.

Ei pidä kyykyttää

Perussuomalaiset totesi kysymyksessään, että idea työttömien aktivoimisesta on sinänsä kannatettava, mutta sitä ei pidä tehdä työttömiä kyykyttämällä.

– Te velvoitatte, että töihin olisi pakko mennä, vaikka siihen ei välttämättä kaikkialla Suomessa ole edes mitään mahdollisuuksia, Lehto huomautti.

Ministeri vähättelee

Lehto painotti, että työministeri Jari Lindström on itse julkisuudessa myöntänyt, että kyse on työttömien pakottamisesta.

– Silti te ajatte esitystä kuin käärmettä pyssyyn! Kysynkin, voisitteko vielä äänestää hylkäyksen puolesta? Ja jos ette, niin miksi? Lehto kysyi.

Lindström myönsi pakottamisen edelleen, mutta ei pitänyt esitystä sellaisena, että se jättäisi pöytään ”vain veden”.

– Se on liioittelua, Lindström totesi.

SUOMEN UUTISET

Tagit