Kansanedustaja Leena Meri (ps.) ottaa kantaa hallituksen ajamaan työttömyysturvalain aktiivimalliin. Hän oudoksuu sitä, miksi päätettäväksi tuodaan esityksiä, jotka tiedetään etukäteen huonoksi.

Työttömien aktivointi on Meren mielestä ok, mutta työttömyysturvan pakkoleikkuri ei ole ok. Meri pitää esityksen suurimpana ongelmana sitä, että tukileikkuri on automaattinen.

– Suurin ongelma on se mistä perustuslakivaliokunta lausui – eli lakiin pitäisi tulla pykälä siitä, että tukea ei menetä jos ei saa töitä tai palveluita, vaikka olisi yrittänyt kaikkensa. Nyt harkintaa ei tule vaan tuki leikkautuu automaattisesti, Meri moittii.

Leena Meri kummasteli työministeri Jari Lindströmin (sin.) puheita siitä, että tämän olisi pakko tuoda näitä esityksiä, ”kun on sovittu”.

– Miksi? Miksei sinne voitu lisätä perustuslakivaliokunnan ehdotusta siitä, että tukea ei leikata jos syyt ovat täysin riippumattomia hakijasta. Kuka pakottaa ministerin tuomaan esityksen? Onko pakko sopia huonoja esityksiä, Meri kysyy.

Perussuomalaiset on vaatinut lakiesityksen hylkäämistä.

Perussuomalaisten kansanedustajat Arja Juvonen ja Rami Lehto vaativat jo asian valiokuntakäsittelyssä, että hallituksen olisi pitänyt vetää lakiesitys kokonaan pois käsittelystä.

– Tämä hallituksen esitys vie työttömän syväkyykkyyn, Juvonen paheksui aiemmin tänään.

SUOMEN UUTISET