

PS ARKISTO
Huhtasaari pohtii optimaalisia tapoja toimia liittovaltio-EU:ssa: Kannattaisiko mukana olla vain, jos ensin otettaisiin jäätävästi velkaa, jolla Suomen infra laitettaisiin kuntoon?
EU-elvytyspaketin läpimenon jälkimainingeissa perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari pohdiskelee omassa videoblogissaan vaihtoehtoisia tapoja toimia EU:ssa, joka vääjäämättä kulkee kohti yhteisvelka- ja tulonsiirtounionia. Olisiko Suomen tie entistä härskimpi kotiinpäin vetäminen? Entäs jos laitettaisiinkin Saksa maksamaan Suomen maantiet?
Laura Huhtasaari kertoo äskettäin katsoneensa Youtubesta kauppatieteiden maisteri Stefan Törnqvistin haastattelun, josta Huhtasaari nostaa esille ajatuksen siitä, että liittovaltioon ei kannata mennä asiansa hyvin hoitaneena maana, jolla on vain vähän velkaa.
– Kuten Törnqvist myös toteaa, liittovaltioon kannattaa mennä vasta sitten, kun on ensin otettu jäätävät velat ja on laitettu Suomen infra viimeisen päälle kuntoon, koska infra jää Suomeen eikä siitä enää voi leikata mitään EU:n yhteisiin tarkoituksiin. Samalla myös Suomen homekoulut voisi laittaa kuntoon, Huhtasaari heittää videolla.
Hyvin asiansa hoitaneet maat jäämässä häviäjiksi
EU on muuttumassa yhteisvelka- ja tulonsiirtounioniksi, jolloin häviäjiksi ovat jäämässä Suomen kaltaiset asiansa hyvin hoitaneet maat, joilla on pieni määrä velkaa suhteessa bruttokansantuotteeseen.
EU-elvytyspaketin suurimpiin edunsaajiin kuuluva Italia tunnetusti on valtiona ylivelkaantunut, mutta samalla Italian kotitaloudet ovat erittäin varakkaita. Maassa on siis paljon vaurautta, mutta Italialaiset eivät vain pidä verojen maksusta, eikä asiaan ole tulossa muutosta.
Vaurastetaan omaa kansaa verotuksen kautta
Huhtasaari pallottelee ajatuksella, miksei saman voisi tehdä Suomessakin.
– Mahdollistetaan siis verotuksella yksityisen varallisuuden keskittymistä Suomessa, eli vaurastutetaan omaa kansaa. Koska tulevaisuudessa EU:ssa on yhteiset velat, jotka menevät yhteisesti maksettaviksi, niin annetaan vaikka Saksan maksaa myös Suomen velat.
– Mutta jos sen sijaan haluamme olla itsenäisiä, on pidettävä huolta siitä, että emme saa ylivelkaantua, koska velkaantumisen kautta itsenäisyyttä vähitellen menetetään, Huhtasaari sanoo videolla.
Katso koko video täältä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- yhteisvelka liittovaltiosuunnitelma nettomaksajat Suomi Stefan Törnqvist Laura Huhtasaari Saksa Italia EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Immonen: Päätösvaltaa tulisi ryhtyä palauttamaan EU:lta takaisin kansallisvaltioille – ”Mitä lähempänä päätökset tehdään kansaa, sitä paremmin päätökset vastaavat kansan todellista tahtoa”

Marin jätti oven raolleen uusille elvytyspaketeille – Halla-aho: ”Etelä-Euroopan maiden rakenteellisia ongelmia sosialisoidaan kaikkien riesaksi”

Kokoomuksesta selitellään tukea EU-elvytyspaketille – Ranne: Ei ratkaise ongelmia – ”Olisi rehellistä myöntää, että EU ei noudata omia sääntöjään eikä talouskuria”

Ruotsi vaati ja sai yli miljardin euron jäsenmaksualennuksen elvytyspakettineuvotteluissa – ”Pääministeri Marin on joko neuvottelutaidoton tai käyttää mitä tahansa keinoja saavuttaakseen päämääränsä”

Huhtasaari: Laittomaan maahanmuuttoon vastattava rajakäännytyksillä ja rajaesteillä
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.