

LEHTIKUVA
Immonen: Aseharrastuksen hankaloittaminen estettävä
Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on jättänyt tänään hallituksen vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaatii hallitusta huomioimaan paremmin aseharrastajien edun EU:n ampuma-asedirektiivin kansallisen täytäntöönpanon yhteydessä.
Immosen mukaan hallituksen esitys sisältää huomattavia tiukennuksia aselainsäädäntöön, joita EU:n direktiivi ei tosiasiassa edes vaadi.
– Suomi on velvoitettu panemaan täytäntöön ampuma-asedirektiivin, mutta sitä on tulkittava pienimmän haitan periaatteella, eikä sellaisia tiukennuksia tule tehdä, joihin direktiivi ei velvoita, Immonen sanoo.
Tiukempaa kuin direktiivi vaatii
EU:n ampuma-asedirektiivin täytäntöönpanoa varten hallitus julkaisi esityksensä uudeksi ampuma-aselaiksi toukokuun alussa. Lait on tarkoitus saattaa voimaan kuluvan vuoden syyskuussa.
Lakiesityksessä vaaditaan esimerkiksi tietyn aseen ja lippaan yhdistelmälle luvan edellytyksenä kahden vuoden harrastustaustaa, kun direktiivi vaatii sen sijaan vuoden kestänyttä harrastustaustaa.
Ei torju terrorismia
Immonen näkee, että hallituspuolueet keskusta, kokoomus ja siniset aikovat asedirektiivin kansallisen täytäntöönpanon yhteydessä jälleen rangaista laillisten aseiden omistajia ja hankaloittaa aseharrastusta.
– Laillisesti hallussa pidetyt ampuma-aseet eivät ole yleistä järjestystä ja turvallisuutta uhkaava ongelma, eikä terrorismia ja rikollisuutta voida torjua laillisten aseiden haltijoiden elämää ja harrastustoimintaa kohtuuttomasti hankaloittamalla, Immonen perustelee kirjallista kysymystään.
Lisää byrokratiaa ja kustannuksia
Immosen mukaan hallituksen esitys lisää byrokratiaa ja kustannuksia, kun tiettyjen aseiden ja lippaiden yhdistelmät siirretään kategoriaan, jonka luvat myöntää poliisihallitus eikä poliisilaitos.
– Aselakia uudistaessa tulee turvata nykyisten luvanhaltijoiden oikeudet ja mahdollistaa eri harrastusmuodot myös tulevaisuudessa. Lainsäädäntö ei saa perustua ideologiseen asevastaisuuteen tai perusteettomiin uhkakuviin, Immonen sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Moitteita aselakiesitykselle: ”Kävellään härskisti yli perustuslaillisen omaisuudensuojan”

Vain perussuomalaiset yhtenäisenä aselain kohtuuttomia tiukennuksia vastaan: ”Esitys on aseharrastajien ja reserviläisten kiusaamista, joka heikentää jopa maanpuolustustasoa”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.