LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Immonen: Kansalaisuuslakia on tiukennettava – “Nykyisellään selkeä maahanmuuton vetovoimatekijä”
Eduskunta keskusteli tänään perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavion lakialoitteesta, jossa vaaditaan Suomen kansallisuuden saamisen edellytysten tiukentamista niin, että kansalaisuuden saamiseksi Suomessa tulisi asua yhtäjaksoisesti kymmenen vuotta nykyisen viiden vuoden sijaan.
Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen antoi eduskunnan lähetekeskustelussa tukensa Tavion aloitteelle. Hän kuitenkin tiukentaisi kansalaisuuden saamisen edellytyksiä jatkossa vielä enemmän.
– Asumisaikaedellytyksen tiukentaminen on ensimmäinen askel oikeaan suuntaan. Kansalaisuuden myöntämisperusteita olisi jatkossa perusteltua tiukentaa myös muilla tavoin, esimerkiksi vain tyydyttävän tasolle asetettu kielitaitovaatimus on liian vaatimaton. Keskustelua tulisi käydä myös kaksoiskansalaisuuteen liittyvistä ongelmista, Immonen toteaa.
“Kansalaisuus ei saa olla etukäteislahja”
Immosen mukaan maahanmuuttajille myönnettävän Suomen kansalaisuuden tulee olla palkinto onnistuneesta kotoutumisesta. Toisin sanoen kansalaisuus täytyy ansaita.
– Kansalaisuus ei saa olla etukäteislahja, jolla yritetään houkutella maahantulijoita kotoutumaan. Nykyisin kansalaisuus valitettavasti myönnetään usein etukäteislahja -periaatteella.
Kansalaisuus helpottaa perheenyhdistämistä
Immonen huomauttaa, että Suomessa tulisi vaatia maahanmuuttajilta ja kansalaisuuden hakijoilta aitoa sitoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan, sen lakeihin, tapoihin, normeihin, kulttuuriin ja kieleen.
– Huomion arvoista on myös se, että kansalaisuuden saamisen myötä perheenyhdistäminen helpottuu, sillä Suomen kansalaiselta ei vaadita toimeentuloedellytystä, kun hän hakee perheenyhdistämistä. Tämäkin on niin ikään kustannuskysymys, sillä nykykäytäntö mahdollistaa väylän Suomea taloudellisesti kuormittavalle maahanmuutolle.
Mallia tiukemman politiikan Euroopan maista
Immonen toteaa, että kansalaisuuden myöntämisen kriteereissä olisi tärkeää ottaa mallia muista vastuullisesti toimivista Euroopan maista. Esimerkiksi Itävallassa asumisaikaedellytys on kymmenen ja Tanskassa yhdeksän vuotta.
– Muita Euroopan maita löysempi kansalaisuuslaki on Suomelle selkeä maahanmuuton vetovoimatekijä, Immonen toteaa.
Artikkeliin liittyvät aiheet
- vetovoimatekijä kustannukset Kaksoiskansalaisuus Perheenyhdistäminen Kansalaisuus Olli Immonen maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Ulkomaalaisissa sosiaalietuuksien saajissa yli 2 000 prosentin kasvu – Tavio: Näin ei voi jatkua
Taviolta lakialoite: Kansalaisuuden asumisaikavaatimus tuplattava
Halla-aho: Ei ihme, että Suomi tuottaa väkilukuunsa nähden poikkeuksellisen paljon jihadisteja
Viikon suosituimmat
Elokapinan sisäisellä keskustelupalstalla fantasioidaan massamurhalla: “Pyhää veristä raivoa”, “veristä lihamössöä”, “veriset pylväät, verta valuvat portaat”
Elokapinan sisäiseltä keskustelupalstalta tihkuu erittäin huolestuttavia viestejä.
Demaripomo Razmyar kommentoi maahanmuuttajien Pisa-tuloksia – PS:n Koponen: ”Kujalla kuin käkikello”
SDP:n varapuheenjohtaja Nasima Razmyarin mukaan maahanmuuttajien huonot Pisa-tulokset johtuvat muun muassa sosioekonomisesta asemasta ja tukitoimia tulisi tarkastella paremmin. Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Koponen tyrmää demaripomon väitteet.
Suomalaisilta ärhäkkä vastareaktio Elokapinan käsittämättömään veriläyträykseen: järjestön kieltämistä ajava kansalaisaloite keräsi yli 60 000 nimeä yhdessä päivässä
Elokapinan kieltämistä ajavasta kansalaisaloitteesta tuli megahitti – aloitteen tekijöiden mukaan suursuosio lähettää selkeän viestin: ”Kansa ei enää hyväksy Elokapinan laitonta toimintaa”
Tällä hetkellä Suomen ylivoimaisesti suosituin kansalaisaloite ajaa anarkistiliike Elokapinan kieltämistä. Lainsäädäntöuudistusehdotuksen ja ryhmittymän lakkauttamisen lisäksi aloite samalla lähettää vahvan viestin radikaalisti toimiville ympäristöaktivisteille. - Viesti on selvä. Kansa ei hyväksy Elokapinan laitonta toimintaa. Mielenosoittaminen ja sananvapaus ovat tärkeitä asioita mutta asiat täytyy hoitaa lakien ja asetusten mukaan, aloitteen tekijät kertovat Suomen Uutisille.
Kansallisarkiston ex-pääjohtajalta vakava varoitus Elokapinan radikalisoitumisriskistä – vertaa terroristijärjestö Punaiseen armeijakuntaan
Punainen armeijakunta (RAF) oli Saksan liittotasavallassa 1970-luvulla vaikuttanut äärivasemmistolainen terroristiryhmä, jonka tavoitteena oli kommunistinen kansannousu. Baader-Meinhof-ryhmänä tunnettu RAF vastusti kapitalismia. Se murhasi iskuissaan kymmeniä ihmisiä.
Väestökello näyttää, miten ulkomaalaistaustaisten ihmisten osuus vauhdilla kasvaa Suomessa: Nykytahdilla joka neljäs helsinkiläinen on vieraskielinen jo vuonna 2038
Ajatuspaja Suomen Perustan tänään julkaisema vaestokello.fi-palvelu kuvaa maahanmuuttajataustaisten ihmisten osuutta Suomessa. Pääkaupunkiseudulla vieraskielisten ihmisten osuus kasvaa kiihtyvää tahtia.
“Älkää toistako meidän virhettämme” – Tynkkynen tapasi Ukrainan ex-presidentin, joka kehotti rakentamaan esteitä Suomen rajalle Venäjää vastaan
Elokapina hehkuttaa jäsenviestissään: “Pelkästään Helsingin Sanomat on maininnut Elokapinan yli 40 lehtitekstissä kesän aikana”
Greta Thunberg yhdistää tuoreella videollaan Gazan, ilmastonmuutoksen ja yhdysvaltalaisyritys Chevronin – tutkijoiden mukaan äärivasemmiston tavoitteena on vallankumous
Greta Thunberg julkaisi videon ilmastonmuutoksesta ja Gazasta. Hän liittää aiheeseen myös yhdysvaltalaisyritys Chevronin.
Tekoälytohtori: “Elokapinan mielenosoituksen symboliikka viittaa verilöylyyn”
Fysiikan tohtori Kari Hirvi (ps.) oudoksuu Elokapinan verisymboliikkaa. Parlamentarismin kaatamista tavoitteieva, rajua vallankumousretoriikkaa käyttävä Elokapina töhri Eduskuntatalon keskiviikkona punaisella värillä.