

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Irakin delegaatio saapuu Suomeen jakamaan passeja ”passinsa kadottaneille” kansalaisilleen – Halla-aho: Siis mitä – tätäkö on tämän hallituksen työperäinen maahanmuutto?
Irakista on saapumassa Suomeen delegaatio, joka myöntää passeja irakilaisille turvapaikanhakijoille, jotka käyvät töissä, mutta joiden passi on kadonnut.
– Kyseessä ovat kaiken järjen mukaan juuri kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat. Turvapaikan saaneillahan on muutenkin oikeus työntekoon, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ihmettelee Facebookissa.
Siitä se ajatus sitten lähti
Delegaatio myöntää passit niille työssäkäyville kansalaisilleen, joilta se puuttuu, jotta nämä voisivat hakea työperäistä oleskelulupaa Suomesta. Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) kertoo idean syntyneen hänen keskustelustaan Irakin Suomen suurlähettilään kanssa.
Mykkänen arvioi Oikeustoimittajat ry:n lounastilaisuudessa, että noin muutama sata Suomessa olevista seitsemästätuhannesta irakilaisesta turvapaikanhakijasta tekee töitä.
Sisäministeri ei usko suomalaisten vastustavan
Mykkänen ei usko suomalaisten vastustavan sisäministeriön ja Maahanmuuttoviraston koordinoimaa hanketta.
– Jos vastustus on kiinni pelkästään passin puutteesta, niin minusta se on erikoista, jos samaan aikaan olemme kuitenkin varsin laajalla rintamalla toivomassa työperäistä maahanmuuttoa Suomeen.
Jaetaan passeja, mutta ei palauttamista varten
Halla-aho ihmettelee Mykkäsen perusteita passinjako-operaatiolle.
– Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ei pystytä palauttamaan Irakiin mm. siksi, että heillä ei ole passia. Nyt Irak ryhtyy jakamaan Suomessa oleville irakilaisille passeja, mutta ei siksi, että nämä pääsisivät kotimaahansa vaan jotta he voisivat hakea Suomesta ”työperäistä oleskelulupaa”. Tätäkö on tämän hallituksen työperäinen maahanmuutto?
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Jussi Halla-aho: Seuraava siirtolaisaalto pitää pysäyttää, ei majoittaa

Sisäministeri Mykkäsen mukaan työperäisillä maahanmuuttajilla kantaväestöä korkeampi työllisyysaste – vaihtoehtoista faktaa vai kirsikanpoimintaa?

Perussuomalaiset: Tehokas ja kurinalainen palautusjärjestelmä käyttöön – kielteisen päätöksen saaneet säilöön ja ulos
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää