”Perussuomalaisen puolueen viheliäisin tehtävä on puoluesihteerin tehtävä”, kertoo Ossi Sandvik hymy huulillaan. Tehtävää pitkään hoitanut Sandvik tietää mistä puhuu. Hän kertoo videolla rosoisen kansanliikkeen vaatimattomista alkuajoista sekä vuodesta 2010, jolloin liike räjähti kaikkien tietoisuuteen.

PS:n ensimmäinen puoluekokous järjestettiin Kokkolassa 25.-26.11.1995, tasan 25 vuotta sitten.

Suomen Uutiset julkaisee Sandvikin videon osana merkkipäivän viettoa.

Youtube, 4 min 7 sek.

Kokkolasta se lähti

Perussuomalainen -lehden ensimmäinen, 1995 julkaistu numero kertoi Kokkolan perustavasta puoluekokouksesta:

”Kokkola, kaupunki Pohjanlahden rannikolla, oli ensimmäisen kaksipäiväisen puoluekokouksemme tyyssijana. Osallistujia oli runsas kolmesataa, joista 240 oli hoitanut itsensä perustajajäsenenä äänioikeutetuksi kokousosaanottajaksi. [..] Aino ja Anette Närlundin, Minna Pekkarisen, Anette Svartsin ja Roy Rabbin vetämällä yhteislaululla alkoi ensimmäinen puoluekokouksemme. Toki edellisen kuuden kuukauden aikana oli tehty erilaisia valmisteluja: Oli perustettu Perussuomalaiset- Sannfinlandrna -yhdistys, rekisteröity se, kerätty parissa kuukaudessa koko maasta yli 6.000 puolueeksi rekisteröimistä kannattavia kortteja, merkitty puoluerekisteriin, päätetty puoluekokouksesta ja hoidettu kokousjärjestelyt sekä valmisteltu sille käsittelyyn tulevat asiakirjat… Kaikki tämä puolueväen perussuomalaisen talkooväen turvin, ilman ainuttakaan palkallista toimihenkilöä tai kenttätyöntekijää.”

Ensimmäinen koskaan julkaistu Perussuomalainen-lehti kertoi kattavasti perustavasta kokouksesta. Kokkolaan oli kerääntynyt 240 kokousosaanottajaa.

SUOMEN UUTISET