HENKILÖKUVA | Kansanedustaja Juho Eerolan (ps.) on kuluvalla eduskuntakaudella toiminut varapuhemiehenä. Hän raottaa nyt Suomen Uutisille työskentelytilojaan ja kertoo ajatuksiaan eduskunnasta sekä oman roolinsa muutoksista. Hän puntaroi myös syitä sille, miksi miesten, isien ja poikien asema ei yhteiskunnassamme ole niin vahva kuin sen pitäisi olla.

Katso haastattelu täältä: :

Suomen Uutisten toimittaja Maria Asunta haastattelee varapuhemies Juho Eerolaa. Youtube, 15 min 25 sek.

Eerola pohtii kulunutta vuosikymmentä. 2011 eduskuntaan nousseen miehen viestintätyyli on nykyään rauhallisempi, mutta huolenaiheet ovat pysyneet samoina. Miesten, isien ja poikien asema huolettaa.

– Pojat ovat hukassa. He pärjäsivät entisessä maailmassa paremmin. Yhteiskunta häivyttää maskuliinisia roolimalleja. Naisten asioissa on menty eteenpäin, mutta miesten asioissa ei ole edetty niin paljon kuin olisi ollut suotavaa, Eerola pohtii.

Hän oudoksuu erityisesti sitä, miksi valtavia ihmisjoukkoja koskevat ongelmat – kuten lastensuojelu ja huostaanotot – eivät saa mediassa ansaitsemaansa huomiota. Sen sijaan translain tapaisista marginaalisen kokoista ihmisryhmää koskevista asioista vouhkaa koko mediakenttä.

SUOMEN UUTISET