Kansa luottaa vankasti Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtoon. Tätä kansanedustaja Tiina Elovaara (ps.) korosti perussuomalaisten ryhmäpuheessa, kun eduskunta keskusteli valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteossa keskiviikkona.

– Tuore Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan tutkimus kertoo, että kansan luottamus Suomen ulko- ja puolustuspolitiikan hoitoon on perussuomalaisten ministereiden aikana kasvanut. Nyt lähes 80 prosenttia suomalaisista pitää puolustuspolitiikkaa hyvin hoidettuna, Elovaara iloitsi.

Maailmanpolitiikka on kovassa myllerryksessä. Suomen linja on kuitenkin pysynyt vakaana vaikeissakin tilanteissa. Ulkopolitiikkamme on ollut pragmaattista, pitkäjänteistä ja olemme kyenneet sovittamaan yhteen eri näkökulmia.

Kansainvälinen yhteistyö vastaa Suomen etua

Kehityskulku on ollut läntisen ulko- ja turvallisuuspoliittisen yhteistyön syventäminen. Kansainvälinen turvallisuuspoliittinen yhteistyö on Suomen edun mukaista politiikkaa.

Maailmanpolitiikassa nähdään globalisaatiosta johtuvia muutoksia, jotka eivät jakaudu tasaisesti eivätkä ole kaikille yhtä myönteisiä. Oleellista on rauhanturvatyö ja siviilikriisinhallinta, ihmisoikeuksien turvaaminen, koulutuksen ja naisten oikeuksien vahvistaminen ja ympäristön kestävä käyttö.

Kansa tyytymätön elitismiin

– Brexitin ja Trumpin voiton kaltaiset ilmiöt ja kehityskulut kertovat osaltaan tavallisten kansalaisten tyytymättömyydestä elitistiseen päätöksentekoon. Käynnissä on jonkinlainen demokratian murros. Tähän on myös Suomen osaltaan vastattava. Syrjäytymisen ehkäiseminen on turvallisuuspolitiikkaa parhaimmillaan, Elovaara korosti.

Veli-Pekka Leskelä