Kansanedustaja Minna Reijonen on huolestunut tankkauspaikkojen automatisoitumisesta. Käteisellä maksun mahdollisuus on tankkauspaikoilla vähentynyt.

Minna Reijonen huomauttaa, että käteinen on edelleen laillinen maksuväline EU:ssa, kuten Euroopan keskuspankki toteaa.

– Suomessa voi olla huomattavan pitkien välimatkojen välein tankkauspisteitä, joissa voi maksaa polttoaineen käteisellä. Tämä voi aiheuttaa monille hankalia tilanteita.

Monille ainoa vaihtoehto

Reijonen painottaa, että maksun saajan täytyy hyväksyä käteinen raha maksuvälineeksi, ellei ole toisin sovittu maksajan kanssa etukäteen.

– Euroopan keskuspankkikin toteaa, että esimerkiksi ikäihmiset ja pienituloiset käyttävät usein mieluummin käteistä kuin sähköisiä maksuvälineitä, joten he tarvitsevat käteistä voidakseen osallistua yhteiskuntaan.

– Meillä on yhteiskunnassa ihmisiä, joille tulee aina olemaan helpompaa tai jopa lähes ainoa vaihtoehto käyttää käteistä rahaa. Me emme saa unohtaa heitä, Reijonen sanoo.

Miten varmistetaan tasa-arvo?

Reijonen kysyy jättämässään kirjallisessa kysymyksessä, kuinka seurataan, että käteinen käy Suomessa maksuvälineenä polttoaineen myyntipisteissä, ja miten aiotaan edistää mahdollisuutta maksaa polttoaine myös käteisellä.

Reijonen haluaa tasa-arvoisia mahdollisuuksia myös käteisen rahan käyttäjille.

SUOMEN UUTISET