Kansanedustaja Minna Reijonen on huolestunut tankkauspaikkojen automatisoitumisesta. Asiasta kirjallisen kysymyksen tehnyt Reijonen haluaisi turvata käteismaksumahdollisuuden tankkauspaikoilla, mutta ministeri Annika Saarikon vastaus ei luvannut parannusta tilanteeseen.

Ministerille kirjallisen kysymyksen jättänyt Minna Reijonen haluaa tietää, kuinka seurataan, että käteinen käy Suomessa maksuvälineenä polttoaineen myyntipisteissä, ja miten hallitus aikoo edistää mahdollisuutta maksaa polttoaine myös käteisellä. Reijonen haluaa tasa-arvoisia mahdollisuuksia myös käteisen rahan käyttäjille.

Saarikko: Käteistä ei ole pakko käyttää

Valtiovarainministeri Annika Saarikko sanoo vastauksessaan, että vuoden 1998 jälkeen Suomessa on vallinnut sopimusvapaus käytettävän maksuvälineen valinnassa, mikä tarkoittaa, että maksaja ja maksun saaja voivat sopia, mitä maksuvälinettä käyttävät. Sopimusvapaus, tai eurokäteisen asema laillisena maksuvälineenä, ei tarkoita käteisen vastaanottopakkoa, vaan molemmat osapuolet saavat valita käyttämänsä ja hyväksymänsä maksuvälineen vapaasti.

– Kuka on ollut se sopijapuoli tankkaajien ja polttoaineen jakelijoiden välillä, joka on sopinut kaikkien muiden hyväksynnällä, että tässä tankkauspaikassa ei käytetä käteistä rahaa? kysyy Reijonen.

Suomen Uutiset