Tärkein asia saattoi jäädä piiloon puhelinten ja kellon alle: Maksaminen tulee nyt oikeasti ja voimalla Applen mobiililaitteisiin. Ensiksi Apple Pay -systeemi otetaan käyttöön tietty USA:ssa ja sitten joskus myöhemmin täällä periferiassa.

Apple.fi:n mukaan uusi iPhone 6 maksaa alkaen 699 euroa ja 6 Plussan lähtöhinta on 799 euroa. Käytännössä Suomessakin tapahtuu hirmuhinnasta johtuen todennäköisesti niin, että useimmat puhelimet myydän yhdessä liittymän kanssa.

Pikkukutosessa on HD-näyttö (1334×750) ja isommassa isommassa oikea (1920×1080) full HD.  Videokamera tallentaa full HD -kuvaa, mutta valitettavasti vain amerikkalaisittain, 30 tai 60 kuvaa sekunnissa. Tarkennus toimii kaiken ihan itsekseen ja jatkuvasti.

Erillisen FaceTime -kameralla (1280×960) käy tietty selfieiden ottaminen, mutta myös videopuheluiden (HD 720p) käyminen naamakkain on mahdollista. Jotkut vähän viksummat voivat käyttää ominaisuutta suoriin netti- tai tv-lähetyksiin.

Apple julkaisi samassa rytäkässä uusien puhellinten kanssa myös älykellon. Muutama viikko sen jälkeen, kun Samsung oli julkaissut oman aikarautansa Gear S:n. Ajatusta on siis ilmassa.

Samsungin tapaan Apple Watchilla voi seurata urheiluun ja liikuntaan liittyvuä asioita ja voi sillä ohjata soitintakin. Ylipäänsä rannelaitteeseen on tuoto älypuhelimen pääasialliset sovellukset ja yhteensopivuus Applen uusimpien puhelinten kanssa.

Ja sitten se tärkein: pian maksuista suoriutuu rannetta heilauttamalla. Jos tilillä on katetta.

Applen uutuutta syynäsi Vehkeilijat.fi.