Perustuslakivaliokunnan jäsen Leena Meren (ps.) mukaan hallituksen pitäisi nyt vetää sote-esitys pois. Hän viittaa illan A-studiossa esitettyihin kommentteihin.

– Sieltä se nyt tuli joko vahingossa tai tarkoituksella kokoomuksen suusta tämän illan A-studiossa, Meri kirjoittaa.

Meri viittaa kansanedustaja Wille Rydmanin (kok.) A-studiossa esittämään kommenttiin siitä, ettei kokoomus suostu sote- ja maakuntauudistukseen ilman valinnanvapautta.

Hallituksen tulisi Meren mukaan nyt vetää koko sote-maku paketin pois eduskunnasta. Asian selvittämistä tulisi jatkaa laajalla rintamalla seuraavassa eduskunnassa.

Keskeiset periaatteet pitää Meren mukaan palauttaa keskiöön. Palveluja tulisi parantaa lisäämällä käsiä hoitotyöhön sekä tarjoamalla peruspalveluita niitä tarvitseville. Lisäksi tulisi korjata vain niitä osia, jotka tarvitsevat korjaamista.

– Yksityiset voivat täydentää palveluita palvelusetelien ja täydentävien ostopalvelujen avulla ja nimenomaan täydentävinä palveluina. Vastuu on isoilla harteilla viranomaisten palveluina. Näin myös pk-yritykset voisivat täydentäviä palveluita tarjota. Palaisimme siis alkuperäiseen tarkoitukseen, joka unohtui hallituksen suuruudenhullun suunnitelman ja lehmänkauppojen vuoksi.

SUOMEN UUTISET