

PS ARKISTO
Lehtinen: Vastaanottorahan pienentäminen ei ole ihmisoikeuksien viemistä
Eduskunnan lähetekeskusteluun saapui torstaina tukku maahanmuuttoa koskevia hallituksen esityksiä. Esitykset herättivät paljon keskustelua hallituksen ja opposition välillä. Yksi esityksistä tiukentaa Suomen kansalaisuuden saamiseen liittyviä vaatimuksia.
– Suomen kansalaisuus on yksi maailman arvokkaimmista, joten myös kriteerien on oltava korkealla tasolla. Esimerkiksi asumisajan edellytys nostetaan viidestä vuodesta kahdeksaan vuoteen. Se ei eroa mitenkään muista Pohjoismaista, kansanedustaja Rami Lehtinen kertoo.
Ihmisoikeuksiin vetoaminen erikoista
Vasemmistopuolueet kritisoivat paljon vastaanottorahan tiukentamista vetoamalla ihmisoikeuksiin. Kansanedustaja Lehtinen pitää tätä kritiikkiä hyvin kummallisena.
– Vastaanottoraha pienennetään EU:n sallimaan minimiin. On vähintäänkin erikoista vedota ihmisoikeuksiin tässä kohtaa. Ketään ei kohdella mitenkään epäreilusti. Jos vasemmistopuolueet pitävät tätä ihmisoikeuksien vastaisena, niin silloin heidän mielestään myös EU:n direktiivit ovat epäoikeudenmukaisia, Lehtinen kummastelee.
Muissa EU-maissa maksetaan edelleen vähemmän
Vastaanottorahan pienentämisellä saadaan aikaan kymmenien miljoonien säästöt hallituskauden aikana. Vasemmistopuolueiden mukaan vastaanottorahan määrän pienentäminen johtaa myös rikollisuuteen.
– Ajatus siitä, että jos ihminen ei saa tiettyä summaa rahaa, niin se johtaisi automaattisesti rikollisuuteen, on vähintäänkin erikoinen ajattelumalli. Myös vastaanottorahan kohdalla on hyvä nostaa esiin se tosiasia, että muissa Euroopan maissa maksetaan edelleenkin pienempää rahaa tämän esityksen jälkeen, Lehtinen päättää.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Rami Lehtinen lähetekeskustelu säästötoimet EU-direktiivit vasemmistopuolueet vastaanottoraha Pohjoismaat Suomen kansalaisuus Asumisaikaedellytys Ihmisoikeudet maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Vastaanottorahaa pienennetään

Suora lähetys: Sisäministeri Mari Rantanen kertoo maahanmuuttoa koskevista hallituksen esityksistä 13.45 alkaen

Näin maahanmuuttoa ollaan tiukentamassa

Sisäministeri Rantanen maahanmuuttopolitiikan kiristämisestä: ”Jos ei ole lupaa pitää poistua – tavalla tai toisella”

Tampereen kaupunki tekee politiikkaa tilavuokrauksissa – vasemmistolaiset esiintyjät kelpaavat puhujalavalle, perussuomalaiset eivät

Kansalaisuuden vaatimukset muuttuvat tiukempaan suuntaan – edellytettävä asumisaika nousee viidestä kahdeksaan vuoteen
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Puoluesihteeri Vuorenpää vaalituloksesta: Tämä on opetus

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää