Miksi saksalaisten suhtautuminen maahanmuuttopolitiikkaan on niin erilaista kuin Suomessa? Vastaus ei löydy suomalaisesta mediasta, mutta vastaus se saattaa löytyä saksalaisnaisten 120 dB-kampanjasta.

Sosiaalisessa mediassa julkaistiin tammikuussa koskettava video, jolla aivan tavalliset saksalaistytöt vetoavat naisiin kohdistuvan väkivallan ja raiskausten lopettamiseksi. Video on osa 120 dB -nimistä kampanjaa. Kampanja on saanut nimensä naisille tarkoitettujen turvahälyttimien käyttämästä 120 desibelin äänenvoimakkuudesta.

– #120db on todellinen #metoo, joka vastustaa sitä todellista naisiin kohdistuvaa uhkaa Euroopassa.

Kampanjan perustajat kertovat nettisivullaan, että tarkoituksena on antaa naisille rohkeutta puhua väärän maahanmuuttopolitiikan seurauksista, koska väärän politiikan ensimmäiset uhrit ovat tytöt, naiset ja heidän vapautensa.

Video alkaa sillä, että nuoret naiset luettelevat viime aikoina tapahtuneiden henkirikosten uhrien nimiä: ”Minä olen Maria.” ”Minä olen Ebba.” ”Minä olen Mia.” ”Minä voisin olla he, ja he voisivat olla minä.”

Saksalaiset naiset puhuvat englanninkielisellä videolla väärän maahanmuuttopolitiikan järkyttävistä seurauksista. Youtube, 3 min 41 sek.

Freiburgissa raiskattu ja surmattu Maria ja Kandellissa supermarketissa kuoliaaksi puukotettu Mia eivät välttämättä ole suomalaisille tuttuja nimiä, koska Suomen media ei ole juurikaan uutisoinut näistä Saksassa valtavasti keskustelua herättäneistä rikoksista. Molemmille surmille on yhteistä se, että tappaja on afgaani, joka on tullut Saksaan esiintyen alaikäisenä turvapaikanhakijana. Molemmissa tapauksissa on myöhemmin käynyt ilmi, että alaikäisenä esiintynyt tekijä onkin todellisuudessa paljon vanhempi.

Marian tapauksessa tuli esille, että sama afganistanilaismies oli jo aiemmin syyllistynyt nuoren naisen tapon yritykseen Kreikassa. Jostain syystä kreikkalaiset olivat kuitenkin päästäneet hänet vapaaksi vankilasta, jolloin hän oli vaeltanut halki Euroopan Saksaan hakemaan turvapaikkaa uudella nimellä.

Videon valmistumisen jälkeen Marian ja Mian kohtalon on jakanut myös 17-vuotias Mireille, joka ei olisi halunnut pitää päähuivia, vaikka hänen afganistanilainen poikaystävänsä sitä vaati.

Ei siis ihme, että tapaukset ovat synnyttäneet Saksassa paljon keskustelua turvapaikkapolitiikasta sekä hakijoiden henkilöllisyyden ja iän varmistamisesta.

Väärä maahanmuuttopolitiikka on tietenkin vaatinut uhreja myös muualla kuin Saksassa: 11-vuotias Ebba jäi muslimiterroristin ajaman kuorma-auton alle Tukholmassa.

Videolla Euroopan tyttäriksi esittäytyvät nuoret naiset kertovat aikovansa itse puolustaa itseään, koska valtio ei heitä suojele.

– Me emme ole vapaata riistaa, emme orjia emmekä sotasaalista.

– Lenkkeilystä on tullut naisille kaikkein vaarallisin urheilulaji.

Video on katsottavissa ylläolevasta videoikkunasta tai tästä linkistä.

SUOMEN UUTISET