Jos EU ei onnistu yhteisin ponnistuksin pitämään pakolaisaaltoa pois Euroopasta, turvaa Itävalta itse omat rajansa. Liittokansleri Sebastian Kurzin tiukasta Twitter-lausunnosta kertoo Kurier-sanomalehden verkkoversio.

Itävallan hallituskoalition muodostavat kansanpuolue ÖVP ja vihreät. Itävallan kansanpuolueen puheenjohtaja ja liittokansleri Sebastian Kurz voi kuitenkin nyt vetää tiukkaa linjaa, sillä hallitussopimuksessa maahanmuutosta ja pakolaispolitiikasta on selvät ukaasit.

– Jos EU:n ulkorajojen turvaaminen ei onnistu, siinä tapauksessa Itävalta suojelee omia rajojaan, liittokansleri Kurz twiittasi, yksilöimättä kuitenkaan käytännön toimenpiteitä. Kansanpuolue on sopinut vihreiden kanssa, että mikäli yhteisymmärrystä ei jossain asiassa synny, parlamentissa voi tukea hakea myös muilta puolueilta.

Unkari sulki rajansa turvapaikanhakijoilta

Unkarin hallitus ilmoitti sunnuntaina sulkeneensa toistaiseksi pakolaisten kauttakulun. Maassa ei siten voi enää rekisteröityä turvapaikanhakijaksi. Pääministerin turvallisuuspäällikkö György Bakondin mukaan Unkari haluaa näin osaltaan estää koronaviruksen leviämisen.

SUOMEN UUTISET