

Vesa Moilanen
Lindström vastaa kritiikkiin: Ehdotuksiamme ei ole kuultu, viestintäämme on kehitettävä
Perussuomalaiset hämmästelevät valtio-opin professorin Jan Sundbergin lausuntoa siitä, että perussuomalaiset ei ole tarjonnut ratkaisuja ja vaihtoehtoja hallituksen ajamalle politiikalle.
– Keskustalla on jotakin vaihtoehtoa, mutta perussuomalaiset on vain kritisoinut hallituksen politiikkaa, mutta mitään varsinaista vaihtoehtoa ei ole lyöty pöydälle, Sundberg arvioi Ylen Uutisille.
– Vaihtoehdon puuttumisen osalta emme voi yhtyä Sundbergin näkemykseen. Olemme esittäneet aina omat vaihtoehtomme ja perustelleet ne, muistutti eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström tiedotteessaan.
– On toki niin, että budjettivaihtoehtomme ei ole kulunut toimittajien käsissä ja harva edes tietää sellaisen olemassaolosta. Muun muassa veroton tonni, alvittoman toiminnan rajan nosto ja Viron-mallinen yritysverotus löytyvät vaihtoehdostamme. Tiedotuksessa olemme epäonnistuneet, mikäli Sundberg, kansalaisista puhumattakaan, ei ole kuullut ehdotuksistamme.
Lindström hyväksyy Sundbergin kritiikin siltä osin, että perussuomalaiset eivät ole saaneet mediassa läpi omaa oppositiopolitiikkaansa ja vaihtoehtojaan.
– Kehitämme toimintaamme viestinnän tehostamiseksi, Lindström lupaa.
Gallup mietitytti
Myös Ylen eilinen gallup mietitytti eduskunnasta tavoitettuja kansanedustajia. PS jäi Ylen mittauksessa 14,3 prosenttiin jääden näin entistä selvemmin SDP:n jälkeen neljänneksi.
“Ehdokkaiden pitää lähteä kunnolla liikkeelle viimeistään uudenvuoden jälkeen”
Lauri Heikkilä (ps.) sanoo, että nyt olisivat hyvät neuvot tarpeen.
– Ehdokkaiden pitää lähteä kunnolla liikkeelle viimeistään uudenvuoden jälkeen. Ja ehtiihän Euroopassa tapahtua paljon asioita, jotka voivat nostaa kannatusta. Ja irtisanomisten määrä näyttää karmealta Suomessakin, arvioi Heikkilä kannatukseen vaikuttavia tekijöitä, Heikkilä kannusti.
Perussuomalaisilla on vaihtoehtoja
Eduskunnasta tavoitettu Lea Mäkipää (ps.) ihmettelee puheita, joiden mukaan perussuomalaisilla ei muka ole vaihtoehtoja.
– Onhan niitä vaihtoehtoja, esimerkiksi energiapolitiikassa. Esitämme myös rohkeita uudistuksia, kuten alennuksia polttoaine- ja sähköveroihin. Kun yrittäjyydestä puhutaan, täytyy esimerkiksi kuljetusyrittäjällä olla rohkeutta ja kannustusta lähteä yrittämään, Mäkipää perusteli.
Hän arvioi, että keskustalla tuntuu olevan nyt luottamusta, kun Juha Sipilää pidetään uutena hahmona. Hän kuitenkin painotti, että ideoiden lisäksi pitäisi myös puhua rahasta.
– Mutta kun kuulee puheita, niin aina ne alkavat sanalla “infra”, että sillä työllistetään. Koskaan ei puhuta siitä, mitä tällainen maksaa, Mäkipää moitti.
Hän arvioi, että luottamus on säilynyt ainakin hänen vaalipiirissään Pirkanmaalla.
PS VERKKOTOIMITUS
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Kova kiista perussuomalaisten kehitysapuesityksestä

Eduskunnassa puntaroitiin perussuomalaisten talouslinjauksia
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.