Perussuomalaisten varjobudjetin talouslinjaukset puhuttivat tänään Eduskunnassa. Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen sanoi perussuomalaisten rakentaneen paketteja, mutta alijäämää tulee satoja miljoonia euroja. Nämä katettaisiin valtion omistuksia myymällä.

– Mitä te olette valmiita myymään, mitä yhtiöitä – mistä omaisuudesta olette valmiit luopumaan alijäämän katteeksi, Tuppurainen kysyi ja tivasi erikseen, mitkä ovat tehottomat yritystuet, joista pitäisi ottaa 200 miljoonaa euroa?

– Mitkä yrittäjät voivat odottaa, että perussuomalaiset ottavat heiltä 200 miljoonaa pois, Tuppurainen yritti.

Perussuomalaisten Kaj Turunen (kuvassa) kiitti Tuppuraista hyvistä kysymyksistä. Hän kertoi, että budjetin alijäämä rahoitettaisiin hallituksen jo aikaisemmin tekemillä omaisuuden myyntiä koskevilla päätöksillä – lähinnä Telia-Soneralla.

– Eli käytännössä hallitus on tehnyt päätökset – eli me käyttäisimme näitä rahoja toisella tavalla, Turunen kuittasi.

– Mitä tulee tehottomiin yritystukiin, se perustuu työ- ja elinkeinoministeriön eli teidän hallituksenne tutkimukseen. Siinä on tultu sellaiseen tulokseen, että tehottomia yritystukia on 200-250 miljoonaa euroa. Me leikkaisimme tehottomat yritystuet ja samalla rahalla ja ylikin tuettaisiin kasvuyrityksiä.

Turunen kertoi myös, että perussuomalaiset toisivat Viron mallisen yritysveroratkaisun työllistäville pk-yrityksille. Myös verottoman toiminnan alv-alarajaa korotettaisiin.

Veli-Pekka Leskelä