

LEHTIKUVA
Maa- ja metsätalousvaliokunnan perussuomalaiset: Maataloutta on voitava harjoittaa jatkossakin Suomessa
Eurooppalaista ruuantuotantoa sekä maatalouspolitiikkaa laitetaan paraikaa remonttiin Euroopan unionissa. Maatalouspolitiikan uudistus on meneillään, koska kuluva ohjelma- ja budjettikausi päättyy vuonna 2020.
Eduskunta käsittelee parhaillaan eri valiokunnissaan komission tiedonantoa sekä Euroopan unionin monivuotisia rahoituskehyksiä (2021-2027) tuleville vuosille. Euroopan komission esityksen mukaan maataloustukiin olisi tulossa noin viiden prosenttiyksikön leikkaus.
Suomeen kohdistumassa kovia leikkauksia
Perussuomalaisten valiokuntaryhmä katsoo, että Euroopan unionin tuleviin rahoituskehyksiin sisältyy paljon negatiivisia asioita, joilla on suuri merkitys maamme maataloudelle sekä maaseudun kehittämiselle. Tällainen kehitys on selvää jatkumoa kaikille niille jo tehdyille toimenpiteille unionissa, mitkä heikentävät maatalouden toimijoiden asemaa merkittävästi.
Perussuomalaiset eivät voi hyväksyä maatilojen kannattavuuden heikentämistä jälleen uusilla tukileikkauspäätöksillä.
– Liiallinen tukien leikkaus tässä tilanteessa etenkin maatalouteen ei ole hyväksyttävää, koska suhteellisesti laskettuna leikkaus Suomen osalta, jos se toteutuu nyt esitetyssä muodossa, on jo nyt yksi suurimmista. Tämän johdosta jatkossa tulee EU:n yhteisessä maatalouspolitiikassa huolehtia siitä, että ruoantuotanto on mahdollista kaikkialla EU:n alueella, sanoo kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa.
– Näin epävarmoina aikoina on erityisen tärkeää, että emme jää tuontiruoan varaan. Alkutuotantomme on jo lähtökohtaisesti epäedullisemmassa asemassa kuin useimmissa muissa EU-maissa. Tämä johtuu pohjoisesta sijainnistamme.
Tärkeä osa huoltovarmuutta
Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen mielestä uudesta toimeenpanomallista huolimatta on edelleen erittäin tärkeää säilyttää ohjelmassa myös se tavoite, että yhteistä maatalouspolitiikkaa ja sen tukijärjestelmää yksinkertaistetaan jatkossakin.
– Samaten meidän tulee huolehtia myös siitä, että maa- ja metsätilojen sukupolvenvaihdokset joustavoituvat. Myös nuoriin aktiiviviljelijöihin tulee panostaa jatkossa enemmän.
– Meidän tulee huolehtia ruoantuotannosta täällä Pohjolan perukoilla, jotta voimme varmistua elintarvikkeiden puhtaudesta. Samoin ruoka-alan toimintaedellytyksistä huolehtiminen on tärkeää, koska omalla tuotannollamme Suomessa pystymme vastaamaan parhaiten nykypäivän kansalaisten ja kuluttajien laatuvaatimuksiin ja odotuksiin turvallisesta ja lähellä tuotetusta kotimaisesta ruoasta. Tämä on myös tärkeä osa huoltovarmuuttamme, Hakkarainen muistuttaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Meri: Vihreiden tavoitteet katastrofaalisia Suomen taloudelle ja huoltovarmuudelle

Maa- ja metsätalousvaliokunnan perussuomalaiset: Ei vellihousuina EU-neuvottelupöytiin – “Suomalaisen maataloustuotannon puolesta on taisteltava”

Maanviljelijät EU:n hampaissa brexitin aiheuttaman rahoitusaukon vuoksi

Meri: Tiloja lopetetaan, maanviljelijät ahdingossa – kotimainen ruuantuotanto loppuu, jos emme muuta toimintapojamme

Perussuomalaiset pettyivät hallituksen toimiin viljelijöitä kohtaan – “Tekohengitystä”
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.