Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri tyrmää vihreiden poliittisen tavoiteohjelman, joka on tarkoitus hyväksyä puoluekokouksessa kesäkuussa.

– Vihreiden linjaukset ovat karua luettavaa. Suomi kiinni ja rajat auki? Onko tarkoitus, että ruoka ostetaan ulkomailta ja myös ulkomailta tulee tänne uusi kansa? Rahat taitavat tulla sitten pankkiautomaatista, puuskahtaa Meri.

Vihreät moninkertaistavat pakolaiskiintiön

Vihreiden ohjelman tavoitteita ovat muun muassa 15-vuotiaiden äänioikeus, maataloustukien uusiminen, jossa yleisten tukien sijaan maksettaisiin tilojen tuottamista ekosysteemipalveluista. Lisäksi ehdotetaan pakolaiskiintiön moninkertaistamista ja parempien laillisten maahantuloväylien luomista.

– Suomalainen maatalous voikin sitten sanoa, että lappu luukulle. Perussuomalaisille Suomen maatalous on myös tärkeä huoltovarmuusasia, josta tulee huolehtia, toteaa Meri.

”Maailma ei noilla toimenpiteillä pelastu”

Meri muistuttaa, kuinka huonosti turvapaikanhakijat ja pakolaiset ovat työllistyneet vuosien kotoutumisohjelmien jälkeenkin. Hän epäilee, että jos pakolaisia otetaan moninkertainen määrä, kasvaa Suomen velka ja monet ongelmat lisääntyvät.

– On tutkittu fakta, että pakolaiset ja turvapaikanhakijat eivät paranna huoltosuhdetta vaan taloudellisesti heikentävät sitä. Tätäkö vihreät haluavat? Meri kysyy.

– Ja sitten vielä alaikäisille pitäisi antaa äänioikeus. Kaikella kunnioituksella nuoria kohtaan, niin oletan, että ideana olisi saada nuorten alaikäisten kaupunkilaisten ääniä vihreille maailman pelastamisen teemalla. Maailma ei noilla toimenpiteillä pelastu, mutta Suomen talous kyllä kaatuu.

SUOMEN UUTISET