Viime aikojen tapahtumat ovat osoittaneet, että venäläisten kiinteistökauppojen jonkinlainen rajoittaminen olisi perusteltua. Samaa mieltä ei ollut kuitenkaan eduskunnan lakivaliokunta, sillä se tyrmäsi asiaa koskeneen aloitteen käsittelyn äänin 12-5.

Lakialoitteen käsittelyä kannattivat perussuomalaisten kaikki kolme valiokunnan jäsentä: Kaj Turunen, Arja Juvonen ja Mika Niikko. Lisäksi Ari Torniainen (kesk.) ja Suna Kymäläinen (sdp) kannattivat aloitteen käsittelyä.

Kansanedustaja Reijo Tossavainen (ps.) hämmästelee asian saamia käänteitä.

– Asian käsittely sai mielestäni aivan asiattomia käänteistä. Esimerkiksi demariryhmän puheenjohtaja Jouni Backman on jopa uhkaillen painostanut ryhmänsä kansanedustajia aloitetta vastaan, Tossavainen kertoo.

– Ihmettelen suuresti, miksi lakialoitteen vastustajat eivät ole heränneet arjen todellisuuteen. Sinisilmäinen suhtautuminen ei nyt auta. Nykyisiä ja erityisesti tulevia venäläisten kiinteistökauppoihin ja venäläistymiseen ongelmia ei voida kokonaan torjua. Niiden vaikutusta voitaisiin osin ehkäistä ennalta toimien, Tossavainen jatkaa.

PS VERKKOTOIMITUS