”Huonoja uutisia on aina vaikea kertoa, mutta nekin kuuluvat elämään. Mahasyöpäni on uusiutunut. Jään sairaslomalle kansanedustajan tehtävästä, enkä enää pysty olemaan ehdolla kevään eduskuntavaaleissa. Kiitos myötäelämisestä nyt ja vuosien varrella!” Näin kirjoittaa SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.

Feldt-Ranta on taistellut syövän kanssa pitkään. Ensimmäisen syöpädiagnoosin hän sai vuonna 2009. Syöpä uusiutui marraskuussa 2013.

Hän jatkaa blogissaan:

”Olen aiemmin saanut uskomattoman paljon tukea ja myötätuntoa kamppaillessani syövän kanssa. Olen halunnut kertoa näistä asioista myös julkisesti, jotta oma esimerkkini antaisi lohtua ja toivoa muille samaan tilanteeseen joutuville. Kiitän teitä kaikkia kaikesta myötäelämisestä. Tänäänkin toivon, ettei tilannettani surkuteltaisi; olen elänyt huikean hienon elämän, joka edelleen jatkuu. Mottoni on ollut ”jonain päivänä kuolen, mutta kaikkina muina päivinä elän” ja näin todella olen tehnyt ja aion tehdä jatkossakin.

Vuonna 2009 tapahtuneen sairastumiseni jälkeenkin on tapahtunut todella paljon sellaista, mistä tunnen valtavaa kiitollisuutta. Olen saanut paljon luottamusta ihmisiltä, hienoja vaikutusmahdollisuuksia omien ihanteideni toteuttamiseksi ja paremman, oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseksi. Ihanat lapseni ovat näiden kymmenen vuoden aikana kasvaneet itsenäisiksi aikuisiksi. Olen saanut kokea isoäitiyden onnen ja ihmeen. Ja olen saanut tavata ja elää rakkaan Vesani kanssa ihania aikoja, kokea uudelleen kihlauksen onnen ja rakkauden.”

Reaktiot uutiseen ovat olleet tyrmistyneitä.

– Olemme surullisia ja järkyttyneitä asiasta. Ajatuksemme ovat Maaritin ja hänen läheistensä luona, kirjoittaa Sanna Marin.

– Voimaa, valoa, rakkautta ja rauhaa sinulle Maarit elämän rajallisuuden edessä, kirjoittaa Suvi-Anne Siimes.

– Rakas Maarit, voimia sinulle ja läheisillesi lämpimin halauksin, kirjoittaa puolestaan Tuula Haatainen.

Feldt-Ranta päättää blogikirjoituksensa:

”Nämä eivät ole jäähyväiset, vaan viesti siitä, että siirryn nyt uuteen, yksityisempään ja rauhallisempaan elämänvaiheeseen. Jos mietit, onko jotain mitä voit tehdä hyväkseni – pidä huolta läheisistäsi ja nauti jokaisesta päivästä, minkä elämä eteen tuo. Muista rakentaa onnea ja oikeudenmukaisuutta myös yhteiskunnassa. Elämälle kiitos. ❤️”

Feldt-Rannan kauniiden sanojen jälkeen on vaikeaa sanoa enää mitään muuta. Jussi Halla-aho, Riikka Slunga-Poutsalo ja muut perussuomalaiset toivottavat voimia Maaritille ja hänen läheisilleen.

SUOMEN UUTISET