”En ole esittänyt viisumivapautta Suomen ja Venäjän välille. Toisin kuin IS kohua tavoittelevassa uutisessaan antaa ymmärtää, en liioin ole viisumivapautta esittämässä tai vaatimassa. Olisi toivottavaa, että merkittävien EU-vaalien alla media malttaisi pitäytyä tosiasioissa eikä lähtisi laukalle ja tekemään villejä tulkintoja.” Näin toteaa perussuomalaisten eurovaaliehdokas Olli Kotro tiedotteessaan.

Medialaukka lähti käyntiin Ilta-Sanomien kohua hakeneesta jutusta, jonka otsikointia lehti sittemmin korjasi.

Kotro kertaa kantansa tiedotteessaan:

”Olen sanonut, että Schengenistä tulisi päästä eroon, koska en kannata vapaata liikkuvuutta EU:n alueella. Kansallisvaltioiden tulee itse päättää rajavalvonnastaan. Jos Suomi olisi Schengenin ulkopuolella, meillä olisi tuolloin mahdollisuus tehdä kahdenvälisiä järjestelyjä haluamiemme maiden kanssa. Kantani on perussuomalaisen puolueen linjan mukainen.

Olen ehdottanut, että Suomi voisi halutessaan myöntää rajatulle, suppealle ihmisjoukolle viisumin helpotusmekanismia yhdysvaltalaisen ESTA-matkustuslupajärjestelmän tapaan. Kun ottaa huomioon miljoonat rajanylitykset vuodessa, esitin, että esimerkiksi 10000 ihmistä (lienee siis promillen luokkaa) voisi ylittää rajan helpotetuin menettelyin.

En kannata Venäjän-pakotteiden poistamista.

Muistutan siitäkin, että monet suomalaiset huippupoliitikot ovat vuosien varrella esittäneet Venäjän viisumimenettelyn helpottamista. Heihin kuuluvat muun muassa Alexander Stubb ja Antti Rinne.”

Kotro päättää tiedotteensa sanoihin: Pidetään lippu korkealla ja Suomen asia mielessä.

SUOMEN UUTISET