Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kirjoittaa eduskuntavaalien osoittaneen, ettei perussuomalaisten haukkuminen ja leimaaminen rasisteiksi, fasisteiksi ja natseiksi enää auta. Median ja muiden puolueiden onkin keksittävä jotain uutta.

– Ne keksivät harhaiset ja olemattomat perussuomalaisten ”venäjäkytkökset” ja ovat täysin hukassa, kansanedustaja Sanna Antikainen kirjoittaa.

– Yksi läpinäkyvimmistä yrityksistä oli IS:n politiikan toimittaja Timo Haapalan kirjoitus, joka oli otsikoitu ”Venäjän myötäilyleima iski perussuomalaisiinkin EU-vaalitaistelun loppusuoralla”. Otsikko on mielenkiintoinen siksi, että kirjoituksessa Haapala itse pyrkii iskemään Venäjä-leimaa perussuomalaisiin, varsin köykäisin perustein ja vetämällä mutkia suoraksi.

Halla-aho teki PS-kannan selväksi

Antikainen huomauttaa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon ilmaisseen selvästi, mitä mieltä puolue on Venäjästä:

– Perussuomalaiset vastustivat viisumivapautta Venäjän kanssa jo ennen Ukrainan kriisiä eli aikana, jolloin useimmat muut puolueet innoissaan kannattivat sitä. Linjamme oli oikea silloin ja on oikea nyt. Kaikkein mielenkiintoisinta on, että jopa venäläinen media kelpaa suomalaisille tiedotusvälineille lähteeksi silloin, kun on tilaisuus hutkia perussuomalaisia, Halla-aho totesi Helsingin Sanomille.

Schengen päästää kaikki sisään

Antikainen toteaa Ilta-Sanomien artikkelin osoittaneen, ettei toimittaja edes ymmärrä, mistä perussuomalaisten eurovaaliehdokas Olli Kotro puhui, kun hän esitti Suomen irrottautumista Schengenin sopimuksesta ja Yhdysvalloista tutun ESTA-matkustuslupajärjestelmän perustamista Venäjän kanssa.

– Ottamatta kantaa siihen, pitäisikö Suomen ottaa kuvatunlainen järjestelmä käyttöön Venäjän kanssa vai ei, on selvää, että kyseinen järjestelmä säilyttäisi Venäjän rajan turvallisuuden merkittävästi korkeammalla tasolla kuin EU:n sisärajojen. Tällä hetkellä useimmilla EU:n sisärajoilla ei ole yhtään minkäänlaista valvontaa ja kuka tahansa, joka onnistuu pääsemään mihin tahansa valtioon Schengen-alueen sisäpuolelle, pystyy matkustamaan Suomeen – myös ne, jotka ovat tulleet Schengen-alueelle ”paperinsa hukanneina” turvapaikanhakijoina ja joiden todellisesta henkilöllisyydestä kenelläkään ei ole mitään tietoa, Antikainen painottaa.

– Suomen kannalta Venäjän rajan, joka on yksi Euroopan tarkimmin valvotuista rajoista, valvonta ei ole varsinainen turvallisuusongelma, vaan todellinen turvallisuusongelma liittyy rajatarkastusten totaaliseen puutteeseen kaikilla muilla rajoilla.

Stubb kaveeraa Venäjän ulkoministerin kanssa

Antikaisen mielestä Venäjä-pelottelu on selkeää vaalivaikuttamista, jolla pyritään lyömään perussuomalaisia. Muiden puolueiden Venäjä-kytkökset eivät mediaa kiinnosta.

– Viime marraskuussa kokoomuksen entinen puheenjohtaja ja entinen pääministeri Alexander Stubb julkaisi Twitterissä selfien, jonka oli ottanut Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa, ja kehui tämän kyvykkyyttä. Tämä noteerattiin lehdistössä Brysselissä asti. Silti suomalaisista puolueista liittovaltioideologiaa sinisilmäisimmin kannattavan kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kehtaa syyttää perussuomalaisia epäisänmaallisuudesta.

– Myös median muisti tuntuu olevan lyhyt ja valikoiva Stubbin toiminnan suhteen. Tiettyjen kokoomuspoliitikkojen, jotka istuvat edelleen eduskunnassa, rähmällään olosta Neuvostoliiton suuntaan menneinä vuosikymmeninä lienee turha edes mainita.

Lipponen kaasuputken takuumiehenä

Myöskään SDP:n Venäjä-mielisyydestä ei puhuta, vaikka takavuosien keskeisin demarivaikuttaja, entinen pääministeri ja eduskunnan puhemies Paavo Lipponen ostettiin konsulttiyhtiönsä kautta Venäjän ja Saksan välisen Nord Stream -kaasuputken takuuhenkilöksi Suomessa.

– Viimeksi kaksi kuukautta sitten Lipponen jätti Ylen Ykkösaamussa vastaamatta toimittajan kysymykseen siitä, onko hän ”Putinin mies”, ja julisti, että Suomessa esiintyy liikaa asenteellista Venäjä-vastaisuutta. Lipponen ei ole ainoa kaasuputkihankkeesta hyötynyt demari. Kaksi vuotta sitten tuli ilmi, kuinka SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm tienasi venäläisiltä liki 200 000 euron jättitilin samaisella kaasuputkihankkeella. Näitä tapauksia media ei yllättäen muista eurovaalien alla, Antikainen kirjoittaa.

Hautala syytti EU:ta Putinin maalittamisesta

Euroopan parlamentin varapuhemiehenä toimiva vihreiden Heidi Hautala syyttää Twitterissä perussuomalaisia Venäjä-kytköksistä.

– Mutta mitä Hautala on itse tehnyt Brysselissä? The Daily Beast -uutissivusto toi julki Hautalan toiminnan kulisseissa. Hautala on vuodetuissa sähköposteissa syyttänyt EU:ta Putinin vastaisesta pakkomielteestä, Putinin maalittamisesta sekä pyrkinyt estämään korruption vastaisen päätöksen, joka olisi kohdistunut Putinin hallintoon.

– The Daily Beastin mukaan Hautalan Venäjä-mieliset vaikutusyritykset ovat herättäneet Euroopan parlamentissa suurta huomiota, Antikainen kirjoittaa.

Vain perussuomalaiset vastustavat liittovaltiota

Antikainen toivoo, etteivät äänestäjät lankea vihervasemmiston, kokoomuksen ja sitä tukevan median vaalivaikutusyrityksiin.

– Näillä tahoilla on oma lehmänsä ojassa – sinua yritetään huijata! Käytä valtaasi ja äänestä perussuomalaisia, jonka europarlamentaarikot kuuluvat Suomesta ainoina ryhmään, joka vastustaa liittovaltiota ja Suomen kansallisen päätösvallan luovuttamista Brysseliin.

SUOMEN UUTISET