Veikko Vallin kehottaa ihmisiä äänestämään perussuomalaisia Euroopan parlamentin vaaleissa. – EU on tällä hetkellä poliitikkojen ja virkamieseliitin korruptoitunut suojatyöpaikka.

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas, yrittäjä ja kansanedustaja Veikko Vallin arvioi, että EU:lla on edessään kaksi vaihtoehtoista kehityssuuntaa.

– 2020-luvulla EU joko menee euroeliitin haluamaan suuntaan, eli kohti syvempää integraatiota ja liittovaltiota. Silloin lähes kaikki asiat päätettäisiin Brysselissä ja kansallisilla parlamenteilla olisi enää hyvin vähän päätösvaltaa omiin asioihinsa. Tai sitten ne puolueet, jotka haluavat että päätösvalta säilyy kansallisilla parlamenteilla muokkaavat EU:ta takaisin ETA-alueen suuntaan pelkäksi kauppaliitoksi.

– Olen itse sitä mieltä, että EU on nykyään ETA-alueen päälle rakennettu poliitikkojen ja virkamieseliitin korruptoitunut suojatyöpaikkakeskus, Vallin hymähtää.

Brysseliä ei saa päästää dominoimaan jäsenvaltioita

EU:n tulevaisuus on äänestäjien käsissä. Suomalaisten äänestysinto eurovaaleissa on usein jäänyt laimeaksi. Vallin kehottaakin ihmisiä lähtemään äänestämään periussuomalaisia vaalipäivänä.

– EU-vaalit ovat ihan yhtä tärkeät kuin eduskuntavaalit, sillä EU:n liittovaltiokehitys voidaan vielä pysäyttää. Se onnistuu jos saamme parlamenttiin riittävästi kansallismielisiä europarlamentaarikkoja, jota voivat muodostaa itsenäisiä kansallisvaltioita puolustavan ryhmän.

Vallin kannattaa kansallisvaltioiden Eurooppaa, jossa valtiot voivat itse päättää mahdollisimman pitkälle omasta lainsäädännöstään, verotuksestaan ja maahanmuuttopolitiikastaan.

-Vahvat kansallisvaltiot tekevät Euroopasta paremman. Jos taas valtiot jäävät heikoiksi ja Bryssel pääsee dominoimaan, kehitys kulkee Neuvostoliiton suuntaan. Ei EU:ssa varmaan vankileirejä nähtäisi, mutta suunta olisi kuitenkin pois demokratiasta.

Vallin huomauttaa, että nykyisiä EU-johtajia Donald Tuskia ja Jean-Claude Junckeria ei ole valittu tehtäviinsä demokraattisesti.

– Luxemburgilainen Juncker tuli yllättäen veroparatiisimaasta Euroopan ykkösmieheksi, Vallin hämmästelee.

Rajatarkastukset takaisin

Viimeistään vuoden 2015 turvapaikanhakijakriisi osoitti, ettei EU kyennyt kunnolla valvomaan ulkorajojaan. Vallin haluaakin purkaa asteittain vapaata liikkuvuutta jäsenvaltioiden välillä ja palauttaa rajatarkastukset. Myös EU:n ulkorajavalvonta on saatava kuntoon.

– Kyllä suomalaisetkin joutuvat usein ottamaan passin mukaansa, kun lähtevät pidemmälle matkalle. Mielestäni kenellekään ei voi olla ylivoimaista näyttää passia, kun matkustaa EU:n sisällä.

Politico-lehden tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan suurin EU-maiden kansalaisten huolenaihe on maahanmuutto. Toiseksi eniten eurooppalaisia huolestuttaa terrorismi.

Vallin painottaa, että jokainen terrori-isku tai raiskaus, joka johtuu vapaasta liikkuvuudesta, on liikaa.

– Kun rajoja valvotaan, se samalla vaikeuttaa terroristien ja rikollisten toimintaa ja heidän liikkumistaan maasta toiseen. Kun Ranska palautti rajavalvonnan vuoden 2018 Strasbourgin terrori-iskun jälkeen, seurauksena oli samalla se, että kymmeniä etsittyjä rikollisia jäi poliisin haaviin.

Suomi tehnyt jo osansa ilmaston eteen

EU suunnittelee jäsenvaltioille yhä tiukempia toimenpiteitä ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Kunnianhimoiset ilmastotoimet vaikeuttaisivat tavallisen kansalaisen arkielämää, kuten autoilua monilla eri tavoilla.

Vallin haluaakin pitää ilmastopoliittisen päätösvallan Suomessa.

– Meitä ei pidä väkisin vetää mukaan ilmastosopimuksiin ja tavoitteisiin. Olemme jo nyt leikanneet päästöjä enemmän kuin EU-maat keskimäärin. Suomalaisia on vain alle promille maapallon asukkaista ja meillä on jo nyt maailman puhtain ilma. Olemme siis osuutemme hoitaneet.

Vallinia huolestuttaa myös se, että EU on viime aikoina ryhtynyt painostamaan ja jopa uhkailemaan demokraattisesti valittuja EU-jäsenvaltioiden johtajia, jotka ovat tehneet politiikkaa kansallisen edun mukaisesti.

Erityisesti EU-eliittiä närästää Unkarin pääministeri Viktor Orbán. Unkari muun muassa vastustaa turvapaikanhakijoiden taakanjakoa EU-jäsenvaltioiden välillä.

– Toinen esimerkki on Iso-Britannia, jota EU pyrkii vahingoittamaan siksi, että Iso-Britannia eroaa unionista demokraattisen päätöksenteon kautta. Mitä se kertoo EU:sta, että siitä ei pääse mutkattomasti eroon siinä vaiheessa, kun homma ei jäsenvaltion mielestä enää toimi? Vallin kysyy.

Eurooppalaisten yritysten suojaksi tullit

Vallin sanoo, että EU:n pitäisi myös eri toimenpiteillä pyrkiä parantamaan jäsenvaltioiden taloutta. Eurovaaliehdokas huomauttaa, että EU:lla olisi mahdollisuus suojata tulleilla eurooppalaisia yrityksiä Kiinan ja Intian halpatuotannolta.

– En usko globaaliin vapaakauppaan. On monesti järkevämpää tehdä tavarat Euroopassa kuin kaukomailla. Kun koko tuotantoketju on omissa käsissämme, se on samalla ilmastoystävällisempää, kun tuotteiden kuljettamiseen ei tarvita saastuttavaa rahtilaivaliikennettä.

– Tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö suomalaiset yritykset voisi toimia maailmalla. Jos suomalaiset yritykset haluavat mennä Kiinaan niin menkööt, mutta menkööt sitten niiden markkinoille.

Vallin haluaa korostaa, että vaikka hän vastustaa EU:ta monella tavalla, se ei tarkoita, että hänellä olisi jotain Eurooppaa vastaan.

– Eurooppa on upea maanosa, jossa ihmiset voivat hyvin. Eurooppa tulee kuitenkin säilyttää itsenäisten kansallisvaltioiden Eurooppana. Liittovaltiokehitys on väärä suunta.

SUOMEN UUTISET