

MATTI MATIKAINEN
Eurovaaliehdokas Raatikainen: Hallitsematon maahanmuutto pysäytettävä tai terrori-iskujen määrä kasvaa entisestään
Kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Mika Raatikainen pitää humanitäärisen maahanmuuton aiheuttamaa terrorismiuhkaa ja lähiöväkivaltaa Suomen tällä hetkellä pahimpina turvallisuusuhkina. Sen vuoksi on tärkeää saada poliisin toimintamenot pikaisesti kuntoon.
Vielä vuonna 2010 Suomessa oli lähes kahdeksantuhatta virkaa tekevää poliisia. Tänä päivänä luku on enää noin 7 150 ja ennusteen mukaan vuonna 2020 virassa on enää 6 300 poliisia.
Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Mika Raatikaisen mielestä kenttäpoliisin resursseja täytyy vahvistaa kouluttamalla ja palkkaamalla vähintään kahdeksansataa uutta poliisia kenttätehtäviin 2020-luvun alkuvuosina.
– Vähennetään nettipoliiseja, jotka kyttäävät ajatusrikollisia sosiaalisessa mediassa. Tilalle oikeita poliiseja takaamaan arjen turvallisuus, huolehtimaan liikenneturvallisuudesta ja selvittämään rikoksia, Raatikainen toteaa.
Kansalaisten oikeusturva vaarassa
Suomessa on Pohjoismaista ylivoimaisesti vähiten poliiseja per asukas. Esimerkiksi Ruotsissa poliiseja on kaksi tuhatta asukasta kohti, kun suhdeluku Suomessa on 1,3. Kansalaisten turvallisuuden takaaminen on valtiovallan ensisijaisia tehtäviä.
– Kyse ei ole pelkästään siitä, että ulkona on turvallista liikkua, vaan myös oikeusturvasta. Kun poliisin resursseja vähennetään, tutkinta-ajat kasvavat entisestään ja rikosten selvittämisprosentti heikkenee, sanoo Raatikainen.
Hallitsematon maahanmuutto on pysäytettävä
EU:n tasolla on hallitsemattoman maahanmuuton pysäyttäminen ensiarvoisen tärkeää. Tämä tapahtuu muuttamalla Schengenin rajasäännöstöä siten, ettei sisärajatarkastusten kestolla olisi enää mitään aikarajoitteita ja jättämällä niiden aloittaminen ainoastaan jäsenmaiden oman harkinnan varaan.
Euroopassa laittomasti olevat oleskelijat ja potentiaaliset terroristit pitäisi palauttaa omiin maihinsa.
– EU-maiden pitää satsata pakolaisleirien ylläpitoon erityisesti Syyrian lähialueilla, mikä mahdollistaisi pakolaisille inhimillisen elämän edellytykset ja nopean paluun kotimaahansa olosuhteiden parannuttua, Raatikainen sanoo.
Maahanmuuttosäännöksiin tiukennuksia
Maahanmuuttolainsäädännön suhteen Euroopan tulee alkaa soveltaa äärimmäisen tiukkoja säännöksiä. Lukuisat EU-maat ovat Suomesta poiketen jo tehokkailla kansallisilla toimenpiteillä laskeneet ulkomaalaisten oleskelulupia, perheenyhdistämisiä ja sosiaalietuuksia koskevat säädöksensä unionilainsäädännön ja kansainvälistä pakolaisuutta koskevien sopimusten minimirajalle.
– EU:ssa on käynnissä lukuisia asetus- ja direktiivimuutoshankkeita, jotka koskevat muun muassa pakolaisuuden määritelmää, turvapaikkamenettelyä, sosiaalietuuksia ja vastuunmäärittämistä, kertoo Raatikainen.
EU:n ulkorajat valvontaan
EU:n on Raatikaisen mielestä siirrettävä painopistettä etenkin turvapaikanhakijoiden taakanjakokeskustelusta siihen, että unionin ulkorajoja valvotaan tehokkaasti. Kaikki unionin maa- ja vesirajat laittomasti ylittävät henkilöt on pystyttävä käännyttämään lähtömaihinsa EU:n raja- tai merivartioston toimesta. Raja- ja merivartiostoille on myös taattava riittävät henkilö- ja materiaaliresurssit.
Lisäksi EU-maiden on yhdessä aloitettava diplomaattiset neuvottelut etenkin Geneven pakolaissopimuksen ja sen lisäpöytäkirjan muuttamiseksi tai jopa purkamiseksi.
– Näitä sopimuksia ei niiden solmimisaikaan toisen maailmansodan jälkeen tarkoitettu kansainvaellusten mahdollistajaksi, vaan väliaikaisen suojelun tarjoamiseksi rodun, uskonnon tai muun henkilöön liittyvän tekijän vuoksi vainotuille yksilöille. Eurooppalaisen sosiaalisen mallin pelastamiseksi on selvää, että globaalilla tasolla on saavutettava yhteisymmärrys henkilökohtaisen turvapaikanhakuoikeuden kumoamisesta silloin, kun henkilö laittomasti ylittää valtion maa- tai vesirajat, Raatikainen toteaa.
Tulevat eurovaalit tärkeämmät kuin koskaan
Jos edellä mainittuja toimenpiteitä ei tehdä, tulee hallitsematon maahanmuutto jatkumaan ja turvallisuus entisestään heikkenemään. EU-maiden sosiaaliturvajärjestelmä ylirasittuu vakavasti ja yhteiskunnallinen koheesio murenee.
Vuosien 2015 ja 2018 välillä tehtiin EU-maissa useita islamistisia terrori-iskuja, joiden määrä tulisi eskaloitumaan.
– Nämä europarlamenttivaalit ovat tärkeämmät kuin koskaan, koska EU-kriittisen Ison-Britannian lähtiessä pois Euroopan unionista poistuu samalla myös suurin yksittäinen EU-kriittinen toimija. Mikäli kansallismielisten, EU-kriittisten puolueiden kannattajat yrittävät protestoida EU:ta vastaan jättämällä äänestämättä, tilalle pääsee liittovaltion ja hallitsemattoman maahanmuuton kannattajia, Raatikainen toteaa ja lisää:
– En voi korostaa tätä liikaa – jos haluatte säilyttää Suomen itsenäisyyden, silloin oikea tapa toimia ei ole jättää äänestämättä, vaan mennä uurnille äänestämään perussuomalaisia, jotka ovat ainoa suomalainen puolue, joka kuuluu europarlamentissa liittovaltiokehitystä vastustavaan ryhmään. Tästä kannattaa puhua myös ystäville, naapureille ja kaikille muillekin äänioikeutetuille.
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
- äänestäminen pakolaisleirit rajatarkastukset kansainvaellus terrorismin uhka haittamaahanmuutto Rajavalvonta Iso-Britannia Mika Raatikainen Schengen Suomi Turvallisuus Poliisi Eurovaalit EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset kyselytunnilla: Irakilaiset on palautettava kotimaahansa – nyt

Raatikainen: EU:ssa rynnitään kohti liittovaltiota – ”Kansallisvaltioilta viedään tuhkatkin pesästä’

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä: Nykyistä kehitysapu voi kutsua ennemmin kehittymättömyysrahaksi

Raatikainen: Sisäministerin esittämät lähiöpoliisit kuulostavat paluulta menneisyyteen, taajamiin tarvitaan normaaleja poliisipartioita – ”On viisasta varautua jatkossa ääri-ilmiöihin”

Eurovaaliehdokas Nieminen: ”Kansalliset sisärajat saatava omaan hallintaan”

Suomalaisten ja muiden eurooppalaisten huolet samansuuntaisia: Huolina on maahanmuutto, terrorismi ja taloustilanne

Eurovaaliehdokas Reijonen: ”Suomen pidettävä parempaa huolta omista kansallisista eduistaan”

Halla-aho Isis-leirillä oleskelevista suomalaisnaisista: ”He ovat käveleviä aikapommeja, jos tänne pääsevät”

Halla-aho Isis-lasten pelastamisesta: Uskooko joku vakavissaan, että imeväis- tai taaperoikäinen lapsi käydään noutamassa, mutta äidille sanotaan, että ”sinä jäät tänne”?
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Kuvitelkaa demarien Nasima Razmyar sisäministerinä – rajat auki, suut kiinni ja lisää turvapaikanhakijoita suomalaisten elätettäväksi
Pääministeripuolueena SDP:n ja Nasima Razmyarin toimintalinja olisi selvä: vihapuheesta vankilaan – mutta laittomasta maassaoleskelusta palkinto. Suomalaisille rajat sananvapauteen – mutta ei rajoja maahanmuutolle. Ja jos kritisoisit Razmyaria, joutuisit maksamaan kunnianloukkauksesta korvauksia, kansanedustaja Sanna Antikainen varoittaa.

AKT-pamppu Ismo Kokon mielestä bussiliikenne pysähtyisi ilman maahanmuuttajia – PS:n Grönroosilta tyly kuitti: ”AKT:n kaverilla kysynnän ja tarjonnan perusasiat hukassa”
Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Simo Grönroos selventää mamutusta komppaavalle ay-pomo Ismo Kokolle, että toki Suomessa bussit liikkuisivat aivan hyvin myös ilman maahanmuuttajia, tällöin vain kuljettajien palkat olisivat hieman korkeammat kuin nyt.

Tukala helle jatkuu – Ministeri Kaisa Juuso: ”Viilennyksestä on nyt huolehdittava erityisesti vanhusten asumisyksiköissä”
Kotien lisäksi sisätilojen viileydestä on huolehdittava sosiaali- ja terveydenhuollon hoitolaitoksissa sekä asumisyksiköissä, joissa hoidetaan kuumuuden vaikutuksille herkkiin väestöryhmiin kuuluvia, painottaa sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

EVA:n tutkimus paljastaa arvomuutoksen: Suomalaiset kallistuvat oikealle, identiteettipolitiikka ei enää vetoa kansaan kuten ennen
Elinkeinoelämän valtuuskunnan tuore arvo- ja asennetutkimus osoittaa, että suomalaisten asenteet ovat siirtyneet selvästi oikeistolaisempaan suuntaan kuluneen vuosikymmenen aikana. Suomalaisista noin puolet (49 prosenttia) asemoi itsensä poliittisesti oikealle, vajaa kolmannes vasemmalle (31 prosenttia) ja viidesosa (19 prosenttia) keskelle.