Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi esillä ollutta keskustelua Syyriassa leireillä olevista suomalaisiksi väitetyistä Isis-vaimoista ja heidän lapsistaan. Ylen jutun mukaan naiset haluavat palata kotiin eivätkä ymmärrä, miksi eivät voisi näin tehdä.

Useampi poliitikko on ehdottanut, että lapset pitää pelastaa, mutta naisia ei. Esille on nostettu myös naisten tuomitseminen suomalaisessa tai kansainvälisessä oikeusistuimessa. Halla-ahon mukaan tällaiset lähestymistavat eivät toimi.

– Jos naiset ovat Suomen kansalaisia, viranomaiset eivät voi evätä heiltä apuaan. Leireille ei voida mennä hakemaan lapsia ilman, että naiset lähtevät mukaan. Uskooko joku vakavissaan, että imeväis- tai taaperoikäinen lapsi käydään noutamassa, mutta äidille sanotaan, että ”sinä jäät tänne”? Halla-aho kysyy.

Naiset mädättäneet lasten aivot jihadismilla

Halla-aho toteaa, että naiset eivät todennäköisesti ole syyllistyneet mihinkään, mistä heidät voitaisiin Suomen lain mukaan tuomita rangaistukseen.

– Heidän tehtävänsä on ollut synnyttää lapsia, mädättää näiden aivot jihadismilla ja keittää ruokaa taistelijoille.

– Vaikka he olisivat syyllistyneet rikoksiin, niitä olisi käytännössä mahdotonta näyttää toteen. Naisethan ovat pukeutuneet ankeuttajiksi. Kaikki ovat saman näköisiä, eikä heitä voi tunnistaa esim. kuvamateriaalista, Halla-aho muistuttaa.

Naiset ja lapset käveleviä aikapommeja

Halla-ahon mukaan naiset tulevat mukana ja pääsevät Suomessa jatkamaan sairaan ideologiansa levittämistä, mikäli Suomi hakee lapset leiriltä.

– Lapset voidaan toki ottaa huostaan, mutta naiset tekevät niitä lisää. Sekä naiset että heidän aivopestyt lapsensa ovat käveleviä aikapommeja, Halla-aho sanoo.

– Toivottavaa on, että Syyrian tai Irakin oikeusjärjestelmä hoitelee nämä naiset omalla tavallaan. Tilanne on onneton, mutta se on tulosta epäonnistuneesta maahanmuutto- ja kansalaisuuspolitiikastamme. Sitä on muutettava pikaisesti, jotta vastaavia tilanteita olisi tulevaisuudessa mahdollisimman vähän, Halla-aho päättää.

SUOMEN UUTISET