

LEHTIKUVA
Halla-aho Isis-leirillä oleskelevista suomalaisnaisista: ”He ovat käveleviä aikapommeja, jos tänne pääsevät”
Yle kertoi eilen Syyriassa sijaitsevasta, Isis-terroristien perheiden leiristä, jossa on useita suomalaisia naisia ja kymmeniä lapsia. Ylen eurovaalitentissä puoluejohtajilta kysyttiin näkemyksiä näiden ihmisten asemaan.
Aluksi sdp:n puheenjohtajalta Antti Rinteeltä kysyttiin, miten Suomen pitäisi toimia asiassa. Rinne totesi, että Suomen kansalaisella on oikeus palata Suomeen riippumatta siitä, mitä on tapahtunut. Silti Rinne kuvaili tilannetta hankalaksi.
– Isis on terroristijärjestö, jonka teot eivät ansaitse kunnioitusta tai arvostusta, Rinne sanoi.
Hänen mielestään näiden ihmisten asema pitäisi ratkaista kansainvälisessä tuomioistuimessa, missä selvitettäisiin leirillä olleiden ihmisten tausta ja missä heille langetettaisiin rangaistukset, jos ovat osallistuneet rikoksiin.
Haavisto esitti humanitaarista apua
Kokoomuspomo Petteri Orpo sanoi, ettei tunne sympatiaa leirillä olevia aikuisia ihmisiä kohtaan, koska he ovat itse valinneet lähteä taistelemaan terroristijärjestön riveihin.
– Meillä ei ole syytä heitä auttaa. Mutta jos on pieniä lapsia, jotka eivät ole voineet vaikuttaa siihen, että ovat joutuneet tähän tilanteeseen, niin se on vakavan harkinnan paikka, Orpo sanoi.
Vihreiden Pekka Haavisto esitti humanitaarisen avun ohjaamista leireille. Myös Haavisto kannatti mahdollisten rikosten selvittämistä kansainvälisessä tuomioistuimessa.
”Ovat lähteneet vapaaehtoisesti paratiisiinsa”
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho totesi, että realiteetti on se, että minkään oikeuslaitoksen on hyvin vaikea näyttää toteen, mihin rikokseen leireillä olleet ihmiset ovat syyllistyneet.
– Nämä naiset ovat lähteneet vapaaehtoisesti islamilaiseen paratiisiinsa Syyriaan. He ovat käveleviä aikapommeja, jos he tänne pääsevät. Lapsia tietysti käy sääliksi, koska kukaan meistä ei voi valita omia vanhempiaan. On kuitenkin ehdottomasti Suomen etu, että nämä naiset eivät pääse tänne takaisin, Halla-aho sanoi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Isis-taistelijat puheenjohtajatentti Pekka Haavisto Petteri Orpo Antti Rinne Suomi Syyria Terrorismi perussuomalaiset Eurovaalit Jussi Halla-aho
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Tavio: ”Terroristikytköksiä omaavien henkilöiden määrä pitää saada vähenemään, mutta se vain kasvaa”

Kirja-arvio: ”Yhdestoista vitsaus” on norjalaisen vasemmistotoimittajan hätkähdyttävä kuvaus ääri-islamin leviämisestä Eurooppaan

Eurovaaliehdokas Raatikainen: Hallitsematon maahanmuutto pysäytettävä tai terrori-iskujen määrä kasvaa entisestään

Tutkijan havainto: Yksikään Euroopan maa ei ole onnistunut muslimeiden kotouttamisessa

Halla-aho Isis-lasten pelastamisesta: Uskooko joku vakavissaan, että imeväis- tai taaperoikäinen lapsi käydään noutamassa, mutta äidille sanotaan, että ”sinä jäät tänne”?
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää