

MATTI MATIKAINEN
Raatikainen: Sisäministerin esittämät lähiöpoliisit kuulostavat paluulta menneisyyteen, taajamiin tarvitaan normaaleja poliisipartioita – ”On viisasta varautua jatkossa ääri-ilmiöihin”
Perussuomalaisten poliisikansanedustaja Mika Raatikainen ottaa kantaa eilen (19.8.) uutisoituun hallituksen sisäiseen riitaan poliisien resursseista. Raatikainen muistuttaa, että perussuomalaiset ovat jo vuosia vaatineet poliiseille lisää resursseja.
– Muun muassa syksyllä 2014 teimme välikysymyksen poliisien resurssien riittävyydestä. Nykyinen ja edellinen hallituksemme eivät ole osoittaneet suurta asiantuntemusta näihin asioihin.
– Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) esittämä ajatus lähiöpoliisista kuulostaa paluulta menneisyyteen. Olisi tehokkaampaa, että taajamissa näkyisi normaaleja poliisipartioita ennen kuin olemme tilanteessa, jossa se yksinäinen lähiöpoliisi ei voi enää edes mennä alueelle, josta on muodostunut no-go-lähiö. Tästä olemme varoittaneet useaan otteeseen, Raatikainen toteaa.
Suomessa liian vähän poliiseja
Raatikainen huomauttaa, että Suomessa on edelleen väkilukuun suhteutettuna vähemmän poliiseja kuin melkein missä tahansa muussa maassa.
– Suomessa on noin 1,2 poliisia tuhatta asukasta kohti. Keskimääräinen eurooppalainen taso on 2,5 poliisia tuhatta henkilöä kohti. Jotta poliiseja olisi meillä yhtä paljon kuin keskimäärin Euroopassa, se tarkoittaisi yli 7 000 poliisin palkkaamista!
Rahaa riittää turvapaikanhakijoille
Sisäministerin mukaan vaatimus 800 uudesta poliisista tarkoittaisi yli 50 miljoonan euron tasokorotusta vuosimenoihin. Mykkänen ei näe mahdolliseksi 800 poliisin lisäämistä, kun velkaa otetaan tänäkin vuonna.
– Kuitenkin hallitus varautuu 100 000 uuden turvapaikanhakijan elämisen rahoittamiseen. Yhtälö on täysin vastuuton ja älytön. Miten hallitus löytää rahat heille, mutta ei poliiseille? ihmettelee Raatikainen.
Ääri-ilmiöihin varauduttava myös Suomessa
Raatikainen olettaa ”jopa nykyhallituksen huomanneen, mitä Ruotsissa tapahtuu”.
– On viisasta varautua jatkossa autopaloihin, mellakointiin ja muihin ääri-ilmiöihin myös Suomessa. Lauantaina 18.8. oli Turun terrori-iskun vuosipäivä.
– Valtion perustehtäviin kuuluu hoitaa ulkoista ja sisäistä turvallisuutta. Siksi poliisien resursseja tulee lisätä, Raatikainen vaatii.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Terrori-iskua muistettiin Turussa, mutta kukkien laskua Aurajokeen häiritsi anarkistien rummutus ja mölinä

Ruotsidemokraattien Jimmie Åkesson tuhopoltoista: ”Ei ole kyse siitä, että muutama kundi polttaa pari autoa, koko maa on menossa säpäleiksi”

Packalén ja Raatikainen: Suomeen on saatava 7 850 poliisia – ”Poliisin kyky ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta on heikentynyt”

Eurovaaliehdokas Raatikainen: Hallitsematon maahanmuutto pysäytettävä tai terrori-iskujen määrä kasvaa entisestään

Immonen: Maahanmuutto-ongelmaa ei korjata muutamalla kymmenellä lähiöpoliisilla – ”Suomi kokee tällä menolla Ruotsin kohtalon”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää