Perussuomalaisten poliisikansanedustaja Mika Raatikainen ottaa kantaa eilen (19.8.) uutisoituun hallituksen sisäiseen riitaan poliisien resursseista. Raatikainen muistuttaa, että perussuomalaiset ovat jo vuosia vaatineet poliiseille lisää resursseja.

– Muun muassa syksyllä 2014 teimme välikysymyksen poliisien resurssien riittävyydestä. Nykyinen ja edellinen hallituksemme eivät ole osoittaneet suurta asiantuntemusta näihin asioihin.

– Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) esittämä ajatus lähiöpoliisista kuulostaa paluulta menneisyyteen. Olisi tehokkaampaa, että taajamissa näkyisi normaaleja poliisipartioita ennen kuin olemme tilanteessa, jossa se yksinäinen lähiöpoliisi ei voi enää edes mennä alueelle, josta on muodostunut no-go-lähiö. Tästä olemme varoittaneet useaan otteeseen, Raatikainen toteaa.

Suomessa liian vähän poliiseja

Raatikainen huomauttaa, että Suomessa on edelleen väkilukuun suhteutettuna vähemmän poliiseja kuin melkein missä tahansa muussa maassa.

– Suomessa on noin 1,2 poliisia tuhatta asukasta kohti. Keskimääräinen eurooppalainen taso on 2,5 poliisia tuhatta henkilöä kohti. Jotta poliiseja olisi meillä yhtä paljon kuin keskimäärin Euroopassa, se tarkoittaisi yli 7 000 poliisin palkkaamista!

Rahaa riittää turvapaikanhakijoille

Sisäministerin mukaan vaatimus 800 uudesta poliisista tarkoittaisi yli 50 miljoonan euron tasokorotusta vuosimenoihin. Mykkänen ei näe mahdolliseksi 800 poliisin lisäämistä, kun velkaa otetaan tänäkin vuonna.

– Kuitenkin hallitus varautuu 100 000 uuden turvapaikanhakijan elämisen rahoittamiseen. Yhtälö on täysin vastuuton ja älytön. Miten hallitus löytää rahat heille, mutta ei poliiseille? ihmettelee Raatikainen.

Ääri-ilmiöihin varauduttava myös Suomessa

Raatikainen olettaa ”jopa nykyhallituksen huomanneen, mitä Ruotsissa tapahtuu”.

– On viisasta varautua jatkossa autopaloihin, mellakointiin ja muihin ääri-ilmiöihin myös Suomessa. Lauantaina 18.8. oli Turun terrori-iskun vuosipäivä.

– Valtion perustehtäviin kuuluu hoitaa ulkoista ja sisäistä turvallisuutta. Siksi poliisien resursseja tulee lisätä, Raatikainen vaatii.

SUOMEN UUTISET