Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmä on huolissaan kaupungin turvallisuustilanteesta viimeaikaisten lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten tultua ilmi. Ryhmä esittää konkreettisia toimenpiteitä sellaisen vetovoimatekijöiden karsimisesta, jotka edesauttavat laittomasti maahan jäämistä.

– Valtuustoryhmä ei ole yllättynyt tapausten johdosta, koska näistä haittamaahanmuuton kielteisistä ilmiöistä perussuomalaiset ovat varoittaneet jo vuosia. Nyt esille tulleiden lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten lisäksi tähän mennessä on jo useita turvapaikanhakijoiden tekemiä vakavia rikoksia, kuten Turun terrori-isku, tappoja ja raiskauksia. Valtuustoryhmä uskoo, että lisää rikoksia on tapahtumassa ja tulossa julkisuuteen, kansanedustaja Mika Raatikaisen (ps.) allekirjoittamassa valtuustoryhmän tiedotteessa todetaan.

Raatikainen on siviiliammatiltaan poliisi.

– Yksikin turvapaikanhakijan tekemä rikos on liikaa, joten on korkea aika tehdä konkreettisia korjaavia tekoja uusien vakavien rikosten ennaltaehkäisemiseksi.

”On korkea aika tehdä konkreettisia korjaavia tekoja uusien vakavien rikosten ennaltaehkäisemiseksi.”

– Vetovoimatekijöitä on karsittava. Helsingin kaupunginvaltuusto teki marraskuussa 2017 perussuomalaisten vastustaman päätöksen laajentaa laittomasti maassa oleskelevien sosiaali- ja terveyspalveluita. Päätös laajentaa palveluita oli ryhmän mielestä selkeä virhe. Suurin osa laittomasti maassa olevista henkilöistä oleskelee useiden arvioiden mukaan juuri Helsingissä. Laajennetut palvelut ovat vetovoimatekijä, joka kerää pääkaupunkiin erityisen paljon turvapaikanhakijoita ja laittomasti maassa olevia henkilöitä. Se on myös osaltaan syy, miksi turvallisuustilanne pääkaupunkiseudulla on huonontunut.

Ryhmän mukaan on aika tehdä korjausliikkeitä – yksi niistä on turvapaikanhakijoiden laajennettujen terveys- ja sosiaalipalveluista tehdyn päätöksen purkaminen.

Ryhmäaloite tulossa

Raatikainen kertoo, että perussuomalaiset aikovat tehdä ryhmäaloitteen, jossa esitetään päätöksen laajennetuista sosiaali- ja terveyspalveluista purkamista.

– Tämä osaltaan parantaisi Helsingin turvallisuutta ja vähentäisi kaupungissa laittomasti olevien määrää ja hakeutumista alueelle.

SUOMEN UUTISET