

MATTI MATIKAINEN
Eurovaaliehdokas Reijonen: ”Suomen pidettävä parempaa huolta omista kansallisista eduistaan”
Suomessa on paljon haasteellisemmat elinolosuhteet kuin monessa muussa EU-maassa. Vuodenaikojen vaihtelut, kylmät talvet ja pitkät välimatkat tekevät arjen asioista selviytymisestä Suomessa haasteellisempaa kuin eteläisen Euroopan maissa, muistuttaa perussuomalaisten eurovaaliehdokas Minna Reijonen.
Tuore kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Minna Reijonen pitää valtavan tärkeänä sitä, että Suomen erityispiirteitä pidettäisiin EU:ssa esillä mahdollisimman monella eri tasolla.
Suomen pitää osata paremmin lobata omaa etuaan esimerkiksi metsä- ja maatalouspolitiikassa ja ottaa mallia siitä, miten muissa EU-maissa nämä asiat hoidetaan.
– Se ei pelkästään riitä, että käydään vain lobbaamassa, vaan asioita on pidettävä esillä koko ajan. Myös päätöksenteon tasolla on tärkeää pitää huolta Suomen erityisistä eduista ja toimia yhteistyössä muiden EU-maiden kanssa, jotta näitä asioita saataisiin edistettyä, Reijonen kertoo.
Huoltovarmuus turvataan vain säilyttämällä maatilat
Jotta tässä onnistuttaisiin, on tärkeää olla mukana sellaisessa ryhmässä, jossa päästään vaikuttamaan.
– Maataloudelle ei saa asettaa liian tiukkoja kriteereitä. Maataloustukia ei saa karsia pois, kuten jotkin ryhmät ovat esittäneet. Käsittääkseni keskustakin kuuluu sellaiseen ryhmään, joka ajaa maataloustukien leikkaamista.
– Maatalouteen ei saa säätää liian tiukkoja direktiivejä ja asetuksia. Huoltovarmuus turvataan vain siten, että maatilat säilyvät. On turvattava oma kotimainen lähiruoka ja maatalouden elinmahdollisuudet, sanoo Reijonen.
Suomi on pidettävä Suomena
Minna Reijonen on hyvin huolestunut EU:n liittovaltiokehityksestä, joka ei saisi edetä tämän pidemmälle. Reijonen mielestä olisi valitettavaa, jos Euroopassa olisi vain yksi valtio, jonka pillin mukaan Suomessakin jouduttaisiin tanssimaan.
– Suomi on pidettävä Suomena ja estettävä se, ettemme joudu täällä tanssimaan muiden maiden ehdoilla. Siihen tarvitaan eurokriittistä ryhmää, Reijonen toteaa.
Suurin osa asioista päätetään Brysselissä
Äänestäjien olisi hyvin tärkeätä tietää, miten suuri merkitys EU:lla ja Brysselin päätöksenteolla on suomalaisten elämään. Tällä hetkellä jo noin 70 prosenttia päätöksistä ja lainsäädännöstä tulee EU:lta.
Reijonen pitää erittäin valitettavana sitä, että yhä enemmän kansallisesta päätöksenteosta katoaa Brysseliin.
– Sekin tulee monelle yllätyksenä, että suomalaiset puolueet eivät Euroopan parlamentissa välttämättä istu samoissa ryhmissä kuin Suomessa. Euroopan parlamentin puolueryhmät ovat verrattavissa vaaliliittoihin.
– Olisi hyvin tärkeää, että ihmiset äänestävät myös eurovaaleissa. Viime EU-vaaleissa jokainen puolue tarvitsi yhteensä yli satatuhatta ääntä, että sai edes yhden edustajansa parlamenttiin. Luultavasti näin on myös näissä vaaleissa. EU-tietoutta ja äänestämisen tärkeyttä tulisi painottaa kansalle, Reijonen sanoo.
MIKA MÄNNISTÖ
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Eurovaaliehdokas Heltimoinen: ”Suomen on vaadittava EU:lta täyttä kompensaatiota vastuun kantamisesta”

Eurovaaliehdokas Nieminen: ”Kansalliset sisärajat saatava omaan hallintaan”

Eurovaaliehdokas Raatikainen: Hallitsematon maahanmuutto pysäytettävä tai terrori-iskujen määrä kasvaa entisestään
Viikon suosituimmat

EU haluaa terveydelle haitallisen puunpolton aisoihin – saunojen ja takkojen piippuihin sähköiset savukaasujen puhdistimet
Brysselin vallan kammareissa oli 12. helmikuuta tarkoitus esitellä lakiluonnos, joka asettaisi entistä selvästi tiukemmat rajat muun muassa puulämmitteisten tulisijojen haitallisille hiukkaspäästöille vuodesta 2027 alkaen. Sitten otettiin järki käteen - ainakin toistaiseksi.

Yle-pomo Merja Ylä-Anttilalle tiukka kysymys kansalaisaloitteen kuulemistilaisuudessa: Onko Yleisradio tietoisesti hakenut säästöjä suosituimmista ja näkyvimmistä toiminnoistaan?
Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta järjesti tänään julkisen kuulemisen, jonka aiheena oli Yle kuriin nyt! -kansalaisaloite. Kuulemistilaisuudessa aloitteen tekijät kertoivat syitä, miksi aloite on tehty, ja esittivät tarkemmin, mitä muutoksia Yle-lainsäädäntöön haluttaisiin. Paikalla oli myös Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Suomalaisyritys markkinoi maahantulopaketteja Iranissa ja Lähi-idässä – yrityksen somepäivityksessä kerrotaan Suomen tarvitsevan 60 000 maahanmuuttajaa vuodessa
Oikeudellista konsultointia tarjoavan oikeustoimiston neuvonantaja-asiantuntija-tittelillä esiintyvä henkilö markkinoi maahantulopaketteja Suomeen Iranissa ja Lähi-idässä. Helmikuun lopulla neuvonantajan Facebook-päivityksessä kerrottiin, että Suomi tarvitsee 60 000 maahanmuuttajaa vuosittain. Lisätietoja 4 500 euron hintaisesta maahantulopaketista saa 70 euroa maksavan puhelun kautta.

Garedew: Vanhemmilla on lakiin perustuva oikeus kieltää sateenkaari-ideologian opettaminen lapsilleen
Seta ry kiertää jälleen kouluja ja järjestää koulutuksia myös päiväkotien opettajille. Perussuomalaisten kansanedustaja Kaisa Garedew vaatii loppua tälle lasten seksualisoinnille. Vanhemmilla on oikeus kieltäytyä vakaumuksensa vastaisesta materiaalista ja opetuksesta lapsilleen.

Vance: Eurooppa on tekemässä itsemurhaa massamaahanmuuton kautta
Yhdysvaltain varapresidentti Vance on sitä mieltä, että Eurooppa on vaarassa ajautua yhteiskunnalliseen itsemurhaan, koska liian monet Euroopan maat ovat kyvyttömiä tai haluttomia kontrolloimaan rajojaan. Vance on huolissaan siitä, että rajojensa valvonnan sijasta monet EU-maat haluavat mieluummin rajoittaa omien kansalaistensa sananvapautta. Hän mainitsi Saksan esimerkkinä maasta, joka on ajautumassa tuhoon massamaahanmuuton takia. Vancen mielestä massamaahanmuutto vaarantaa myös tavallisten amerikkalaisten työläisten oikeuden "amerikkalaiseen unelmaan".

Vasemmisto reagoi tunteella maahanmuuttopolitiikan kiristyksiin – sisäministeri Rantanen muistutti, että Suomessa ei enää voi olla muita Pohjoismaita löperömpiä sääntöjä
Eduskunnassa käsiteltiin tänään hallituksen esityksiä ulkomaalaislain muuttamiseksi. Suomen maahanmuuttopolitiikan muutos kohti tiukempaa yleiseurooppalaista tasoa demokraattisen prosessin kautta osui syvälle tunteisiin vasemmistoliiton kansanedustajalle Veronika Honkasalolle.

YK:n tuomari sai tuomion naisorjan pitämisestä
Yhdistyneiden kansakuntien tuomari on tuomittu Iso-Britanniassa nuoren naisen pakottamisesta orjatyöhön.

Kansalaisaloitteen tekijät: Ylen rahoitusta leikattava Ruotsin tasoon eli 76 euroon per asukas
Yle kuriin nyt! -kansalaisaloitteen laatijoiden mielestä Yleisradio on tietoisesti hakenut säästöjä kaikista näkyvimmistä ja suosituimmista toiminnoista esimerkiksi irtisanomalla työntekijöitä ja vihjaamalla katsojaluvuiltaan suosituimpien ohjelmien lopettamiseen.

Päivän pointti: Helsingin Sanomat ilmastosyyllistää ja leimaa suomalaiset tuholaisiksi – vaikka Suomi on hiilinegatiivinen maa

Trump lennätti väkivaltaisen venezuelalaisjengin jäseniä El Salvadorin jättivankilaan – ihmisoikeusaktivistit kauhuissaan
Trump lennätti satoja karkotettavia El Salvadorin jättivankilaan 227 vuotta vanhan lain perusteella. Ihmisoikeusaktivistit ovat kauhuissaan, koska jättivankila on epämiellyttävä paikka ja karkotukset suoritettiin ilman oikeuden istuntoa. Demokraatit hakivat välittömästi toimeenpanokiellon karkotuksille, mutta lentokoneet ehtivät kansainväliseen ilmatilaan ennen tuomarin kieltoa. Trumpin näyttävä PR-tempaus onnistui yli odotusten, mutta juridinen vääntö tulee jatkumaan korkeimmassa oikeudessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää