– Me emme halua leikata kouluista, me emme halua leikata lapsilta tai vanhuksilta, vaan me haluamme vähentää haittamaahanmuuton kustannuksia ja se tapahtuu vähentämällä haittamaahanmuuttoa, Jussi Halla-aho sanoi eilen Ylen vaalitentissä.

Ylen vaalitentissä keskusteltiin valtion tulojen ja menojen tasapainottamisesta. Perussuomalaisten puheenjohtajalta Jussi Halla-aholta kysyttiin myös, mistä julkisista menoista hän olisi valmis leikkaamaan.

Halla-aho vastasi, että asioita on pystyttävä panemaan tärkeysjärjestykseen.

– Me emme halua leikata kouluista, me emme halua leikata lapsilta tai vanhuksilta, vaan me haluamme vähentää haittamaahanmuuton kustannuksia ja se tapahtuu vähentämällä haittamaahanmuuttoa.

Suomen vetovoimatekijöitä vähennettävä

Halla-aho sanoi, että perussuomalaisilla on maahanmuuttopoliittinen ohjelma, jonka tavoitteena on vähentää minimiin Suomen julkisen talouden kannalta haitallinen mahanmuutto, olipa se sitten työperäistä tai humanitaarista.

– Suomesta on tehtävä vähiten houkutteleva maa haitalliselle maahanmuutolle turvapaikkaturistien keskuudessa.

– Yksinkertainen toimenpide on, että Suomi lakkaa ottamasta vastaan turvapaikkahakemuksia henkilöiltä, jotka tulevat Suomeen turvallisesta maasta, Halla-aho sanoi.

Häneltä kysyttiin, miten hän estäisi sen, ettei Suomeen pääse enää tulemaan turvallisesta maasta.

– Siihen on olemassa sellainen muinaisina aikoina keksitty keino kuin rajavalvonta. Se, että katsotaan, onko henkilöllä laillisia edellytyksiä saapua maahan. Jos ei ole, häntä ei päästetä maahan.

Kielteisen päätöksen saaneet säilöön

Perussuomalaiset on esittänyt, että Suomen tulee ottaa käyttöön kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden systemaattinen säilöönotto. Säilöstä pääsee vain yhteen suuntaan, eli pois Suomesta. Säilöönotto vähentäisi merkittävästi suomalaisiin kohdistuvia turvallisuusriskejä.

Pääministeri Juha Sipilä ryhtyi haastamaan Halla-ahoa aiheesta

– Jos me ottaisimme käyttöön esittämäsi säilöönoton, niin sinä siis olisit valmis lisäämään maahanmuuton kuluja 550 miljoonalla, Sipilä sanoi.

– Se olisi investointi, Halla-aho vastasi.

Sipilä ei ota huomioon sitä, että jo pelkästään tieto säilöönotosta vähentäisi Suomen houkuttelevuutta turvapaikkaturistien kohdemaana. Tiukka maahanmuuttopolitiikka ei koskaan tule niin kalliiksi kuin löysän maahanmuuttopolitiikan seuraukset.

SUOMEN UUTISET