Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho korosti MTV:n pääministeritentissä, että jos ensi vaalikaudella joudutaan leikkaamaan julkisista menoista, se pitää tehdä toissijaisista kohteista.

MTV:n pääministeritentissä eilen illalla suurimpien puolueiden puheenjohtajilta kysyttiin näkemystä seuraavalla vaalikaudella mahdollisesti tehtäviin leikkauksiin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho totesi sen ikävän tosiasian, että Suomi ottaa edelleen velkaa, vaikka meneillään on talouden noususuhdanne.

– Julkinen talous ei voi pyörittää perustoimintoja velalla, joten menoja on priorisoitava. Tämän vuoksi leikkaukset pitää kohdistaa suomalaisten kannalta toissijaisiin menokohteisiin, Halla-aho sanoi.

Koulutuksesta leikkaaminen järjetöntä

Kaikista muista puolueista poiketen perussuomalaiset ei halua leikata juustohöylällä, vaan leikkaukset tulee kohdistaa vähemmän tärkeisiin asioihin. Sipilän hallitus on leikannut myös kaikille tärkeistä peruspalveluista ja koulutuksesta.

Osana laajempaa koulutusleikkausta hallitus leikkasi lähes 250 miljoonaa euroa toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta. Leikkauksista 190 miljoonaa kohdistui ammattiopetukseen. Halla-aho moittikin Juha Sipilää (kesk.) huonoista valinnoista.

– Toisen asteen opetuksessa ongelmana on opintojen keskeyttäminen. Se johtuu osaksi siitä, että haastavassa iässä oleville ihmisille ei ole riittävästi tarjolla tukea ja lähiopetusta. Ammatillisesta opetuksesta leikkaaminen on siten ollut erittäin huono, negatiivinen investointi tulevaisuuteen, Halla-aho moitti.

SUOMEN UUTISET