Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä syytti eilen perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa ”flirttailusta” kuolemalla ja Oulun järkyttävillä lapsiraiskauksilla. Puheenjohtajat keskustelivat aiheesta Oulussa järjestetyssä Kalevan ja Yle Oulun vaalitentissä.

Halla-aho vastasi Sipilälle kysymällä, milloin maahanmuuttoon liittyvistä lieveilmiöistä voi puhua, jos etukäteen varoittaminen on perusteetonta pelottelua ja jälkikäteen muistuttaminen iljettävää flirttailua rikoksilla.

Sipilä selitteli talonsa tarjoamista

Tähän Sipilä ei vastannut. Sen sijaan hän alkoi selitellä, miksi tarjosi Kempeleen taloaan aikoinaan turvapaikanhakijoiden käyttöön. Tarina on matkan varrella muuttunut: ensin hän tarjosi taloaan yleisesti pakolaisille ja kehotti muitakin auttamaan tulijoita.

Sittemmin Sipilä on puhunut vain yhden perheen majoittamisesta, mikä ei sekään toteutunut.

Halla-aho: ”Tämä on iljettävää”

Halla-aho pitää Sipilän reaktiota vastuunpakoiluna.

– Pääministeri Sipilä on täysin häpeämätön mies. Suomalaiset maksavat kallista taloudellista ja inhimillistä laskua siitä, että Sipilä halusi itselleen naistenlehtijulkisuutta kutsumalla koko maailman kylään syksyllä 2015, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

– Sipilällä ei ole tekoihinsa muuta kommentoitavaa kuin se, että muut eivät saisi muistutella niistä. Tämä on iljettävää. Toivon, että Oulun vaalipiirin äänestäjät antavat Sipilälle oikean arvosanan muutaman viikon kuluttua.

SUOMEN UUTISET