Maahanmuutto herätti kiivasta keskustelua tänään Oulussa järjestetyssä Kalevan ja Yle Oulun järjestämässä vaalitentissä.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei selvästi pitänyt siitä, että perussuomalaiset ja puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ovat nostaneet Oulun järkyttävät lapsiraiskaukset keskusteluun Suomen turvallisuustilanteesta.

– Se, mikä minut on yllättänyt on se, että näin hirvittävillä asioilla, kuolemalla ja raiskausrikoksilla, flirttaillaan ja haetaan valtaa. Iljettävää. Meillä kaikilla on varmasti yhteinen tahtotila hoitaa tämä asia, Sipilä paheksui.

Sipilällä iso vastuu tapahtuneesta

Sipilää pyydettiin tarkentamaan, keihin hän viittaa puheessaan flirttailusta vastaavilla asioilla.

-  Kuulijat sen tietävät. Somesta sen näkee. Vaikka tämä mies tässä minun vieressä, Sipilä viittasi Halla-ahoon.

Halla-aho kysyi Sipilältä, koska sitten on oikea aika puhua maahanmuutosta.

– Haluaisin tietää, milloin maahanmuuttoon liittyvistä lieveilmiöistä voi puhua ilman, että se leimataan flirttailuksi. Sipilällä on iso vastuu siitä, mitä tapahtunut vuoden 2015 jälkeen. Silloin Petteri Orpo (kok.) oli sitä mieltä, että tulijoiden motiivien kyseenalaistaminen on rasismia – nyt on eri ääni kellossa.

Pääministeri tarjosi taloaan tulijoille

Suomeen saapui syksyllä 2015 ennätysmäärä turvapaikanhakijoita. Tuolloin pääministeri Sipilä lupasi Kempeleen talonsa turvapaikanhakijoiden käyttöön, mutta perui sittemmin puheensa. Myöhemmin Sipilä on selittänyt, että taloon piti majoittaa ainoastaan yksi perhe.

- Tietäisitpä, millaisesta tilanteesta tuo perhe oli lähtenyt, kristitty perhe muslimimaasta. Jos häviän vaalit siksi, että tarjosin tälle perheelle turvaa, olen valmis luopumaan vallasta ja politiikasta, jos tämä menee tähän, Sipilä selitti tänään Halla-aholle.

SUOMEN UUTISET