Naisen julkinen mestaus kirveellä keskellä katua on järkyttänyt koko Saksaa. Video tunisialaistaustaisesta miehestä hakkaamassa ex-vaimonsa päätä irti kirveellä on levinnyt netissä metsäpalon lailla, vaikka somealustat ovat pyrkineet sensuroimaan sitä parhaansa mukaan. Maahanmuuttajien rikollisuuteen erikoistunut saksalaistoimittaja pitää yhtenä murhan tärkeimmistä syistä sitä, että tekijä elää islamilaisessa rinnakkaisyhteiskunnassa.

Viime perjantaina 34-vuotias tunisialaistaustainen mies ajoi autolla ex-vaimonsa päälle Limburgissa. Silminnäkijän kuvaamalla videolla näkyy, miten mies hakee auton peräkontista kirveen, kävelee kadulla makaavan, pahasti loukkaantuneen vaimonsa luokse, ottaa tukevan haara-asennon ja alkaa kylmän rauhallisesti hakata vaimonsa päätä irti kirveellä. Mies iskee kirveellä kerta toisensa jälkeen, tyynesti ja määrätietoisesti. Saatuaan urakkansa päätökseen mies huokaisee tyytyväisenä, kuin raskaan työpäivän jälkeen, katsoen työnsä tuloksia.

Silminnäkijän kirvesmurhasta ottama video levisi netissä kuin kulovalkea, vaikka kaikki somealustat pyrkivät estämään sen levittämisen. Monet saksalaislehdet uutisoivat asiasta ensin tyyliin ”mies tappoi vaimonsa kirveellä”, peitellen poliisin kiinni ottaman miehen maahanmuuttajataustaa. Suomen lehdissä tästä koko Saksaa järkyttäneestä tapauksesta ei näytä olevan mitään mainintaa.

Arabilehdet avoimempia kuin saksalaismedia

Jopa arabilehdet kirjoittivat tapauksesta avoimemmin kuin saksalaismedia. Saksalais-libanonilainen ohjaaja ja TV-toimittaja Imad Karim julkaisi käännöksiä arabiankielisten tiedotusvälineiden kirvesmurhaa koskevista jutuista Facebook-sivullaan. Tästä hyvästä Facebook antoi Karimille 30 päivän kirjoituskiellon.

– Puhtaasti tosiasioihin perustuvaa uutisointia sensuroidaan ja siitä rangaistaan. Tervetuloa vuoden 2019 Saksaan! kirjoittaa toimittaja Stefan Schubert mediakritiikkiin erikoistuneella Journalistenwatch-sivustolla.

Islamilainen rinnakkaisyhteiskunta

Stefan Schubert on maahanmuuttajarikollisuuteen erikoistunut toimittaja ja kirjailija, jonka uusin teos ”Turvallisuusriski islam” käsittelee rikollisuuden, väkivallan ja terrorismin yhteyttä islamiin. Schubert on sitä mieltä, että kirvesmurhan taustalla on islamilainen rinnakkaisyhteiskunta, jossa murhan tekijä kasvoi, mutta tästä asiasta ei uskalleta Saksassa puhua.

– Politiikan ja median vaikuttajat ovat alistuneet islamin puolustelijoiksi, Schubert kirjoittaa. Poliittisen korrektiuden nimissä länsimaisen yhteiskunnan perusoikeudet, kuten ihmisoikeudet, sananvapaus, naisten oikeudet ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet on uhrattu monikulttuurisuuden alttarilla.

Kirvesmurhasta pidätetty Imad A. on syntynyt Saksassa tunisialaiseen maahanmuuttajaperheeseen. Islam on Tunisian valtionuskonto, jota lähes kaikki tunisialaiset tunnustavat. Schubert arvelee, että tekijä on varttunut vahvasti islamilaisessa rinnakkaisyhteiskunnassa, vaikka onkin saanut Saksan kansalaisuuden jo syntyessään.

– Monien muslimien kohdalla islam tarkoittaa yhteiskunnallista järjestystä, jossa sharia on asetettu Saksan perustuslain ja rikoslain yläpuolelle, Schubert kirjoittaa.

Kunniakulttuurin vaikutus

Hänen mukaansa tällaista julmaa teloitusta olisi mahdotonta kuvitella ilman ”väkivaltaa tukevaa” islamilaista yhteisöä. Schubert kertoo, että miehen sukulaiset auttoivat häntä jäljittämään ex-vaimoaan. Hän pitää tapahtunutta selvänä kunniamurhana, jossa suku on painostanut miestä palauttamaan ”suvun kunnian”.

Myös uhri oli tunisialainen. Saksaan kuusi vuotta sitten opiskeluviisumilla saapunut 31-vuotias nainen meni pian tulonsa jälkeen naimisiin Imadin kanssa. Heille syntyi kaksi lasta. Suhde oli väkivaltainen. Lopulta vaimo ei enää kestänyt, vaan otti avioeron ja muutti lastensa kanssa naisten turvakotiin Limburgiin, noin 70 kilometrin päähän parin entisestä yhteisestä asuinpaikasta. Mutta mies oli saanut ex-vaimonsa salaisen osoitteen selville tuttavaltaan, joka työskentelee väestörekisteritoimistossa.

Stefan Schubert kirjoittaa pelkäävänsä, että ”kaikkien aikojen värikkäimmässä Saksassa” miehen suvun ja islamilaisen rinnakkaisyhteiskunnan rooli jätetään huomiotta tätä julmaa kirvesmurhaa käsiteltäessä.

SUOMEN UUTISET