Saksalaistutkijan mukaan 20 vuoden kuluttua yli kolmasosa maan väestöstä tulee olemaan maahanmuuttajataustaisia. Suurimmissa kaupungeissa maahanmuuttajien osuus saattaa nousta jopa 70 prosenttiin.

Työvoimatutkimusviraston maahanmuuttotutkimusosastoa johtava Herbert Brücker sanoi äskettäin lehtihaastattelussa, että vuoteen 2040 mennessä 35-40 prosenttia Saksan asukkaista on maahanmuuttajia tai näiden jälkeläisiä, uutisoi Saksan yleisradio. Tällä hetkellä noin neljäsosa Saksan asukkaista on maahanmuuttajataustaisia.

Brücker ennustaa, että suurissa kaupungeissa asukkaiden ylivoimainen enemmistö tulee olemaan maahanmuuttajataustaisia.

– Frankfurtin kaltaisissa kaupungeissa osuus saattaa kohota jopa 70 prosenttiin, Brücker sanoo.

Talous vaatii jopa 400 000 siirtolaista vuodessa

Hänen mukaansa väestön monikulttuuristuminen tulee olemaan ratkaisevan tärkeää Saksan talouden kannalta. Työvoimatutkimusviraston laskelmien mukaan Saksa tarvitsee noin 400 000 siirtolaista joka vuosi vuoteen 2060 asti, jotta talous ei kääntyisi laskuun.

Ongelmana on kuitenkin se, että Saksan pitäisi kyetä houkuttelemaan korkeasti koulutettuja siirtolaisia.

Työperäinen maahanmuutto puhuttaa

Yle julkaisi tiistaina Taloustutkimukselta tilaamansa kyselyn kansalaisten suhtautumisesta työperäiseen maahanmuuttoon.

Kyselyn tulosten mukaan 41 prosenttia suomalaisista toivoo lisää maahanmuuttajia töihin Suomeen. Lähes yhtä moni, eli 38 prosenttia on sitä mieltä, että työperäisen maahanmuuton nykytahti on sopiva. 19 prosenttia vastaajista haluaa hidastaa työperäisen maahanmuuton tahtia.

Perussuomalaiset ovat ainoa puolue, jonka kannattajissa on enemmän työperäisen maahanmuuton vähentämisen kuin sen kasvattamisen puolesta olevia.

SUOMEN UUTISET