Turvapaikka-aktivistit turvautuvat mitä moninaisimpiin keinoihin auttaakseen turvapaikanhakijoita. Yksi erikoisimmista tapauksista on saksalaispappi, joka ryhtyi huumekauppiaaksi auttaakseen pakolaisperhettä.

Chemnitziläisen seurakunnan pastori oli äskettäin syytettynä käräjäoikeudessa huumekauppaan liittyen. Syyttäjän mukaan pastori oli hakenut Leipzigistä marihuanaa, joka myytiin myöhemmin Chemnitzissä. Osan hakumatkoista pappi oli tehnyt Chemnitzissä asuvan turvapaikanhakijan kanssa, osan yksin.

Pastori tunnusti teot, mutta vetosi siihen, että hän oli vain halunnut auttaa hädänalaisia ihmisiä, kuten oli tehnyt jo vuosia. Hän oli ensin lainannut turvapaikanhakijalle suuren määrän rahaa, jotta tämä voisi tuoda perheensä Saksaan pakolaisleiriltä Kreikasta. Yllättäen turvapaikanhakija ei pystynytkään maksamaan rahoja takaisin, joten hän ehdotti papille toisenlaista ratkaisua.

Pappi suostui kuljettamaan turvapaikanhakijaa useita kertoja naapurikaupunkiin, jotta tämä voisi kerätä rahaa nopeasti huumekaupan avulla. Myöhemmin pastori ajautui yhä syvemmälle huumekaupan kurimukseen: hän ajoi hakukeikkoja myös yksin ja myi huumeita asiakkaille. Nykyään hän häpeää toimintaansa.

Tapauksesta kertoi Saksin osavaltion televisio.

SUOMEN UUTISET