Saksassa kaikki totutut käsitykset ovat menneet päälaelleen. Juutalaisviha on palannut kaupunkien kaduille, mutta siitä vastaa nyt äärivasemmisto. Punavihreä vasemmisto demareita myöten lietsoo oikeiston syrjintää. Oikeistopuolue puolustaa juutalaisia, mutta saa kuulla olevansa epädemokraattinen ja ihmisvihamielinen.

Suomalainen, Berliinissä asuva toimittaja Pertti Rönkkö julkaisi eilen Facebook-seinällään peräti kolme linkkiä saksalaiseen uutismediaan, joista käy ilmi, että vasemmiston ja muslimien juutalaisviha on Saksassa salonkikelpoista, mutta sen kritisointi ei.

Berliinin kaupunki on myöntänyt luvan juutalaisvastaiselle ja antisemitistiselle mielenosoitukselle Brandenburgin portin edessä, Bild-lehti uutisoi. Solidaarisuudenosoitukseksi palestiinalaisille nimetyn tapahtuman vetonauloja ovat Israelia vastaan tuntemastaan vihasta ja antisemitismistaan tunnetut räppärit, jotka vaativat lauluissaan mm. Tel Avivin pommittamista. Israelin Berliinin suurlähetystö ja Saksan hallituksen antismitismivaltuutettu vaativat mielenosoituksen kieltämistä, Rönkkö referoi.

Tänään Rönkkö linkkasi BZ-lehden juttuun, jonka mukaan Berliinin sisäministeri Andreas Geisel (sd) kielsi viime hetkellä kahden juutalaisvihan täyttämisistä lauluistaan tunnetun räppärin esiintymisen Brandenburgin portilla.

Afd:n jäsenet eivät saa pitää rauhallista kokousta – eivät vaikka olisivat juutalaisia

Muslimimaahanmuuttoon kriittisesti suhtautuva kansalliskonservatiivinen AfD-puolue (Vaihtoehto Saksalle) on vasemmiston lempi-inhokki. AfD on ollut huolissaan muslimimaahanmuuttajien antisemitismistä, ja puolueessa vaikuttaa myös juutalaisia.

Vasemmistolaisten mielestä näillä juutalaisilla ei ole poliittisia perusoikeuksia kokoontua.

– Ei juutalaisia hotelliin, koska he ovat AfD:n jäseniä – uutisoi Rhein-Neckar Zeitung. tapauksesta, jossa „Naiset oikeistoa vastaan“ -niminen ryhmä vaatii yhdessä vihreiden, SPD:n ja vasemmistopuolue Linken kanssa heidelbergiläistä hotellia perumaan AfD:n sisällä toimivien juutalaisten kokoustilavarauksen. Perusteluksi naisryhmä sanoo, että „AfD on epädemokraattinen, ihmisvihamielinen ja osaksi oikeistoradikaalinen“, Rönkkö kertoo.

Varo joutumasta samaan kuvaan AfD:n puheenjohtajan kanssa

Vaihtoehto Saksalle -puolueen syrjintä ja leimaaminen saa välillä koomisiakin piirteitä.

– Hessenin osavaltion elokuvasäätiön johtaja Joachim Mending sai välittömät potkut oltuaan samassa valokuvassa AfD:n puheenjohtajan Jörg Meuthenin kanssa, Die Welt uutisoi. Yli 300 näyttelijää ilmoitti, että eivät voi jatkaa „imagosyistä“ yhteistyötä AfD:n johtajan kanssa keskustelleen ja samassa kuvassa olevan henkilön kanssa ja vaativat hänen erottamistaan. Kuva oli otetettu ravintolassa, jossa Meuthen ja Mending söivät yhdessä, Rönkkö kertoo.

Suomen Uutiset