Malmön perjantai-illan tapahtumiin on tullut lisää valaistusta. Twitterissä leviää video, jossa mellakoitsijat huutavat liekkien ja savun keskellä juutalaisvastaisia iskulauseita. Tapahtuma on selvästi organisoitu esihuutajaa myöten ja paikalla on sekä naisia että miehiä.

Väkijoukko heiluttaa kaaoksen keskellä nyrkkiin puristettuja käsiään ja karjuu kuorossa ”Juutalaiset muistakaa Khaybar, Muhammedin armeija on tulossa takaisin”.

Ruotsin Juutalaisten Seurakuntien Keskusneuvoston mukaan Khaybar on paikka, jossa Muhammed seuraajineen murhasi juutalaisia vuonna 628. Kuvat Malmöstä tuovat mieleen taannoisen Lähi-idän kalifaatin.

Poliisi aloittaa rikostutkinnan

Tapahtumista eri puolille somea ladatut videot ovat herättäneet ansaittua huomiota. Myös poliisi on tietoinen asiasta, kertoo Expressen.

– Jos kukaan ei tee rikosilmoitusta, aloitamme oman tutkinnan, sanoo poliisi tiedottaja Ewa-Gun Westford

Poliisi on luokitellut perjantain mellakan erityistapahtumaksi, joka tarkoittaa lisäresursseja tapahtumien selvittämiseen.

– Rikosilmoituksia vastaanottava henkilöstömme on saanut ohjeet huomioida erityisesti kaikki ilmoitukset, jotka voidaan tulkita kiihotukseksi kansanryhmää vastaan.

SUOMEN UUTISET