Expressen on pääkirjoituksessaan samalla kannalla kuin 87 prosenttia ruotsalaisista: maa on menossa aivan väärään suuntaan. Joka päivä ylittyy uusi hirveyden raja. Uutiset poikien raiskauksista ja kiduttamisesta hautausmaalla, jengien asettamista tiesuluista ja palavista autoista ongelmalähiöissä sekä kaupunkien kuolemanlaukauksista oikeuttavat valtamediankin vaatimaan loppua nykymenolle.

Ruotsalaisista vain 13 prosenttia on tyytyväisiä kansankodin nykytilaan. Pessimismi valtaa alaa ja kuilun reuna lähestyy. Expressen hyökkää pääkirjoituksessaan erityisesti ympäristöpuolue vihreitä vastaan.

– Vihreät ovat henkisesti täysin eri planeetalla kuin valtaosa äänestäjistä. He ovat sukset ristissä sen todellisuuden kanssa, josta maan hallituksen olisi aika ottaa vastuuta, pääkirjoituksessa todetaan.

Äänestäjät pudonneet vihreiden kelkasta

Valtamedian mukaan sosialidemokraatit ja vihreät riitelevät avoimesti, eikä hallitus oikeastaan enää edes yritä näytellä hallitusta. Yhteistä linjaa ei ole ja ministerit potkivat toisiaan nilkkaan. Vihreiden toinen puheenjohtaja, varapääministeri Isabella Lövin sai jo tarpeekseen ja aikoo jättää politiikan.

Vihreiden ongelma on Expressenin mukaan siinä, että äänestäjät ovat pudonneet puolueen kyydistä ja puoluetta uhkaa seuraavissa vaaleissa jopa putoaminen valtiopäiviltä. Ympäristökysymykset ovat teknisiä ja vaikeita hahmottaa erityisesti silloin, kun maalla on päälle kaatuva ongelma. Ja juuri maahanmuuttokysymyksissä vihreät ovat änkyröineet sekä hallitusta, että oppositiota vastaan.

– Vihreät tarvitsevat uuden alun. Ja uuden alun tarvitsee myös Ruotsi. Siksi vihreiden ministereiden olisi syytä erota, Expressen vaatii harvinaislaatuisessa pääkirjoituksessaan.

SUOMEN UUTISET