Koraanin polttamisesta seuranneissa mellakoissa on poltettu autoja ja nähty väkivaltaisuuksia Ruotsin Malmössä. Iltalehden eilisen uutisen mukaan Helsingin yliopiston poliittisen ekstremismin ja populismin tutkija Emilia Palonen kertoi mellakoiden johtuneen osaltaan mm. korona-ahdistuksesta.

Iltasanomien uutisissa lainatun imaamin mukaan kyse ei ollut muslimien mellakoista. Perussuomalainen kansanedustaja Mari Rantanen ei hyväksy selityksiä suoralta kädeltä.

– Täyttä potaskaa! Muslimit ovat mellakoineet ennen koronaa ja tulevat mellakoimaan, vaikka korona vielä joskus loppuisi. Aivan kuin Tanskan Muhammed-pilakuvista seuranneissa mellakoissa, kyse on muslimien herkkähipiäisyydestä islamkritiikkiin, Rantanen jyrähtää.

Kritiikki kaikunut kuuroille korville

Rantasen mukaan perussuomalaisten kritiikki tehottoman kotouttamisen ja tietyiltä alueilta tulevan maahanmuuton haitallisuudesta on kaikunut kuuroille korville.

– Perussuomalaiset ovat tuoneet esiin maahanmuuton haittoja jo ainakin 20 vuotta, mutta mitään ei ole otettu opiksi. Ruotsia on pidetty kotouttamisen mallimaana, mutta myös Suomessa pitää viimeistään nyt tunnustaa tosiasiat, että kotouttamiseen käytetyt miljardit ovat hukkaan heitettyä rahaa, Rantanen sanoo.

Varoittava esimerkki Suomelle

Rantanen näkee, että Malmö on varoittava esimerkki myös Suomelle.

– Malmön tilanne todistaa jälleen kerran, että näin laaja maahanmuutto täysin erilaisesta maasta ja yhteiskuntajärjestelmästä ei toimi. Etenkään jos vastaanottava yhteiskunta ei vaadi tulijoilta mitään, jolloin arvomaailma, asenteet ja käytös seuraavat mukana uuteen maahan, Rantanen summaa.

SUOMEN UUTISET