Vihreät ajaa hallituksessa maahanmuuttoon liittyviä hankkeita usealla sektorilla – ja korona kelpaa verukkeeksi kaikkeen. Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra muistuttaa, että eduskunta ja valtioneuvosto ovat kuitenkin aiemmin sopineet, että korona-aikaan käsitellään vain sellaisia hallituksen esityksiä, jotka ovat joko kiireellisiä tai jotka selvästi kuuluvat koronan hoitoon.

Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra paheksuu sitä, että hallitus edelleen jatkaa maahanmuuttoon liittyvien hankkeiden edistämistä koronan varjolla. Hallituksessa maahanmuutto on erityisesti vihreiden asialistalla.

– Jo kevään aikana eduskunta joutui käsittelemään useita maahanmuuttoon liittyviä hallituksen esityksiä ja hankkeita, joita tuotiin eduskuntaan ja valiokuntiin ja jotka hyväksyttiin usein ilman minkäänlaista laajempaa huomiota, Purra sanoo.

Monet lakiesitykset eivät liity koronan hoitoon

Hallitus puuhastelee yhä maahanmuuttoon liittyvien hankkeiden kanssa, vaikka eduskunta ja valtioneuvosto ovat aiemmin sopineet, että korona-aikaan eduskuntaan tuodaan vain sellaisia hallituksen esityksiä, jotka ovat joko kiireellisiä tai jotka selvästi kuuluvat koronan hoitoon.

Sääntöä on rikottu useasti. Esimerkiksi ulkomaalaislakia on kevään aikana väliaikaisesti muutettu jo kaksi kertaa.

– Monilla lakimuutoksilla on väitetty olevan koronaan liittyviä vaikutuksia, esimerkiksi sillä, kun laittomasti maassa oleville, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille annettiin työlupa, koska meillä muka oli työvoimapula. Tosiasiassa kyse on vain vihervasemmistolaisen maahanmuuttopolitiikan edistämisestä, Purra sanoo.

Monet esitykset eivät ole liittyneet koronaan mitenkään.

– Kotouttamislain muutoksella niin sanottujen ”yksin tulleiden alaikäisten” lastensuojelun jälkihuoltoa ja palveluita nostettiin siihen saakka kun nämä henkilöt ovat 21-25-vuotiaita. Silläkään uudistuksella ei ole mitään tekemistä koronaepidemian kanssa.

Vihreät etääntyneet kauas todellisuudesta

Vihreät ajavat maahanmuuttoa usealla sektorilla – ja korona kelpaa verukkeeksi kaikkeen. Elokuun alussa vihreiden hallitusryhmä esitti, että koronakriisistä selviytyminen edellyttää sitä, että Suomeen tulee 80 000 työperäistä maahanmuuttajaa tämän vuosikymmenen loppuun mennessä.

Purran mukaan esitys kertoo siitä, että vihreä puolue on etääntynyt vieläkin kauemmaksi todellisuudesta.

– Linjaus on niin järjetön, että tällä kertaa edes muut hallituspuolueet eivät ole lähteneet vihreiden tueksi. Meillä on tälläkin hetkellä paljon lomautettuja ja työttömiä, ja Suomessa on valtava reservi työmarkkinoiden ulkopuolella olevia maahanmuuttajia. Suomeen ei näissä oloissa todellakaan tarvita lisää ihmisiä, Purra sanoo.

Mikseivät EU-alueen työntekijät kelpaa?

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo osoitti tietämättömyytensä linjatessaan 80 000 työperäisestä maahanmuuttajasta.

– Ohisalo kuitenkin puhui samassa yhteydessä huippukoodaajista ja työvoiman saatavuusharkinnasta. Luulisi hänen tuolla tasolla tietävän, että huippuosaajien työt eivät ole saatavuusharkinnan piirissä, Purra sanoo.

Hän muistuttaa, että jo nyt suomalaisten työnantajien käytössä on lähes 500 miljoonaa työntekijää, jotka voivat vapaasti liikkua EU-alueella työn perässä.

SUOMEN UUTISET