

PS ARKISTO
Halla-aho: Tehtaanpiiput eivät pysy Suomessa itsestään – ” Hallituksen pahoittelut tehtaiden sulkemisesta ja työpaikkojen katoamisesta ovat tyhjää hurskastelua”
UPM ilmoitti tällä viikolla sulkevansa Kaipolan paperitehtaan Jämsässä. – Kiilusilmäinen ilmastopolitiikka ei synnytä luottamusta sijoittajissa. Korkea veroaste vaikeuttaa työllistämistä ja työllistymistä. Polttoaineveron nosto erityisesti iskee sekä kuluttajiin että kuljetusalaan ja välillisesti kaikkeen teollisuuteen, huomauttaa Jussi Halla-aho.
Metsäteollisuuden tuotteiden kysyntä kasvaa maailmalla. Kyse ei ole siitä, valmistetaanko näitä tuotteita maailmassa vai ei, vaan siitä, missä niitä valmistetaan ja miten: vastuullisen metsänhoidon Suomessa vähäpäästöisellä energialla vai kivihiilisähköllä pyörivissä tehtaissa Kiinassa tai Indonesiassa.
– Tehtaanpiippu Suomessa ei ole vain työllisyysteko vaan myös ilmastoteko, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.
– Tehtaanpiiput eivät pysy Suomessa itsestään. Ne edellyttävät investointeja, ennustettavaa lainsäädäntöä ja kilpailukykyistä kustannusrakennetta. Suomi on vaikea toimintaympäristö, koska etäisyydet ovat pitkiä ja ilmasto kylmä ja maamme kaukana vientimarkkinoista. Näitä vaikeita olosuhteita voidaan ja pitää kompensoida lainsäädäntöön ja verotukseen liittyvillä toimilla.
Hyvinvointi ei synny verottamalla
Halla-aho sanoo punavihreän hallituksen ajavan työtä ja teollisuutta pois Suomesta.
– Kiilusilmäinen ilmastopolitiikka ei synnytä luottamusta sijoittajissa. Korkea veroaste vaikeuttaa työllistämistä ja työllistymistä. Polttoaineveron nosto erityisesti iskee sekä kuluttajiin että kuljetusalaan ja välillisesti kaikkeen teollisuuteen.
– Hallituksen pahoittelut tehtaiden sulkemisesta ja työpaikkojen katoamisesta ovat tyhjää hurskastelua. Jos tuotannosta tehdään kannattamatonta Suomessa, se siirtyy muualle. Häviäjiä ovat sekä suomalaiset että ilmasto. Hyvinvointi ei synny verottamalla vaan tuottavalla työllä, Halla-aho muistuttaa.
Suomalaisella vain maksajan rooli
Halla-ahon mielestä hallituksen prioriteetit ovat päälaellaan. Yrityksiä ja kotitalouksia kuristetaan kasvavalla verotaakalla, mutta miljardeja riittää haittamaahanmuuton kustannuksiin, kehitysapuun, sukupuolineutraaleihin henkilötunnuksiin ja Etelä-Euroopan maiden veroalennusten rahoittamiseen.
– Punavihreässä unelmassa suomalaisella on vain maksajan rooli, Halla-aho toteaa.
– Näin ei pidä olla, eikä näin tarvitse olla. Kansalaisilla on mahdollisuus lähettää tämä viesti hallituspuolueille vuoden 2021 kuntavaaleissa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- EU-elvytyspaketti tuotanto tehdas veronmaksajat kotitaloudet haittamaahanmuutto Yritykset Kiina ilmastopolitiikka perussuomalaiset hallitus Jussi Halla-aho työllisyys kehitysapu verotus Teollisuus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Tavio: EU-elvytyspaketin kaataminen on nyt perussuomalaisten tärkein tehtävä

Ranne UPM:n Kaipolan paperitehtaan sulkemisesta: Punavihreä politiikka ja Suomen liian korkea verotus työssään

Eurooppaministeri Tuppurainen toisti suomalaisten maksamien lahjarahojen levittämisen evankeliumia

Hukari: ”Ajatus siitä, että Suomen turvetuotannon lopettaminen pelastaa maapallon ilmaston, kertoo jotain vihreiden suhteellisuudentajusta”

Vihervasemmistohallitus heikentää teollisuuden kilpailukykyä – työttömyys kasvaa ja tuotanto siirtyy maihin, joissa on vakaampi toimintaympäristö

Tavion mielestä Suomessa tarvitaan aatteellinen ja taloudellinen ryhtiliike: ”Kuoliaaksi verottaminen ja valtiontalouden tuhoaminen on lopetettava ”

Halla-ahon mukaan hallitus ei ole kiinnostunut suomalaisten työllistämisestä: ”Ulkomaalaisia vaaditaan töihin keinolla millä hyvänsä – vaikka valtion maksamilla charter-lennoilla”

Yhdysvalloissa konkurssiaallon esimakua: Vuoden alusta vähintään miljardin dollarin yrityksiä kaatunut ennätykselliset 45 kappaletta

Vihreät tahtoo Suomeen 80 000 työperäistä maahanmuuttajaa – Purra: ”Niin järjetön linjaus, että edes muut hallituspuolueet eivät lähteneet vihreiden tueksi”
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.