UPM suunnittelee Kaipolan paperitehtaan pysyvää sulkemista Suomessa. Yhtiö kertoo asiasta tiedotteella.

Tehtaan pysyvä sulkeminen on tarkoitus toteuttaa vuoden 2020 loppuun mennessä. Suunnitelma koskee kolmea paperikonetta, ja se vaikuttaa noin 450 työpaikkaan.

Lisäksi yhtiö suunnittelee Shottonin paperitehtaan myyntiä Walesissa sekä UPM Communication Papersin liiketoimintatiimien toiminnan tehostamista. UPM suunnittelee tehostamisjärjestelyjä myös UPM Biorefining- ja UPM Specialty Papers -liiketoiminta-alueilla. Järjestelyt koskevat yhtiön suomalaisia sellutehtaita, UPM Metsää ja UPM Tervasaaren tehdasta. Päätökset lopullisen suunnitelman toteutuksesta tehdään yt-neuvottelujen päätyttyä.

UPM perustelee toimia paino- ja kirjoituspaperien kysynnän pitkäaikaisella laskulla ja talouden näkymien heikentymisellä.

– Tänä vuonna COVID-19 -pandemiasta seuranneet sulkutoimet aiheuttivat äkillisen kysyntähäiriön paino- ja kirjoituspaperien markkinoilla. Vaikka näiden paperilaatujen kysynnän normalisoitumisesta on joitain varhaisia merkkejä sulkutoimien rauettua, maailmantalouden näkymät ovat heikentyneet, yhtiö kertoo.

UPM:n mukaan nyt toimet vaikuttavat toteutuessaan kaikkiaan noin 840 työpaikkaan, joista valtaosa on Suomessa.

SUOMEN UUTISET