Hallitus julkisti viime viikolla vuoden neljännen lisätalousarvioesityksen. Lisäbudjetti on 5,5 miljardia euroa. Tänä vuonna valtio ottaa lähes 19 miljardia euroa lainaa. Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan lisätalousarvioesitys haisee konkurssipesän rosvoamiselta.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan Sanna Marinin hallituksella on kaksi suurta ongelmaa, joista ensimmäinen on uhka hallitukselle itselleen ja toinen Suomelle.

– Ensimmäinen ongelma on keskustan surkea kannatus, jota Marinin gallup-suosio vain korostaa. Kunnallisvaalit järjestetään alle vuoden kuluttua, ja keskustan asema johtavana kuntapuolueena ja maaseudun yksinvaltiaana on ensimmäistä kertaa vakavasti uhattuna.

Halla-ahon mukaan asetelma näkyy kepun yleisessä sekoilussa ja hysteerisissä hyökkäyksissä perussuomalaisia vastaan, mutta se pakottaa kepun myös irtiottoihin suhteessa hallitukseen.

– Kaikki keskustan kannattajat eivät välttämättä innostu punavihreästä ilmastopolitiikasta, sukupuolineutraaleista henkilötunnuksista, isis-vaimojen kuskaamisesta Suomeen tai Brysselin kaavailemasta ikuisesta velkavankeudesta, johon Suomea ollaan ajamassa.

Vihreät ahkeroi haittamaahanmuuton lisäämisessä

Hallituksen toinen ongelma on Halla-ahon mukaan se, että hallituksella ei ole yhtenäisiä tavoitteita minkään suhteen.

– Niinpä jokainen puolue pyrkii ulosmittaamaan omalla tontillaan sen, mikä ulosmitattavissa on. Tästä räikein esimerkki on vihreät, jonka luonne yhden asian puolueena on tullut korona-aikana erinomaisesti esille. Sitä ei kiinnosta mikään muu kuin haittamaahanmuuton lisääminen, ja tällä saralla se onkin ollut erinomaisen ahkera.

Vihervasemmisto intoilee EU-yhteisvastuusta

Hallitus julkisti viime viikolla vuoden neljännen lisätalousarvioesityksen. Lisäbudjetti on 5,5 miljardia euroa. Tänä vuonna valtio ottaa lähes 19 miljardia euroa lainaa.

Halla-aho sanoo, että hallituksen lisätalousarvioesitys haisee konkurssipesän rosvoamiselta.

– Ennen koronakriisiä hallituksen menohaluja hillitsi julkisen talouden heikko tilanne ja tarve saada velkaantuminen kuriin. Nyt velkahana on saatu koronan varjolla auki, eikä enää olla köyhiä ja kipeitä.

Halla-ahon mukaan vielä enemmän on syytä olla huolissaan siitä, että EU:n komissio sekä Saksa ja Ranska pyrkivät koronan varjolla viemään velka- ja yhteisvastuu-unionin maaliin.

– Demarit ja vihreät ovat ajatuksesta innoissaan, mutta kepu on kotiyleisön paineessa jyrähdellyt, ettei esitys nykyisessä muodossaan Suomelle käy. Ovatko nämä pelkkiä sanoja, se selviää pian.

SUOMEN UUTISET