Perussuomalaiset riepotteli hallitusta tänään suullisella kyselytunnilla EU:n uusista jopa 750 miljardin euron tukipaketeista ja vaati, ettei Suomi osallistu rahanjakoon. Tämän hetkisen tiedon mukaan hallitus hyväksyy euroalueen yhteisvastuulle uuden 750 miljardin euron paketin, josta iso osa on suoraa tukea jäsenmaille.

– Suurin osa on menossa Etelä-Euroopan huonosti taloutta hoitaneille maille, kuten Italialle, jonka osuus elvytyksestä olisi huimat 173 miljardia. Vertailun vuoksi on hyvä̈ mainita, että italia on Euroopan selvä ykkösmaa veronkierrossa ja menettää vuosittain tämän takia jopa 190 miljardia euroa. Ja tätä hallitus haluaa lähteä tukemaan! perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen ihmetteli.

– Arvoisa ministeri, miksi te haluatte järkyttävän suuren yhteisvastuun taakan tulevien suomalaisten sukupolvien harteille? Vastatkaa rehellisesti. Miksi?

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) selitti, että komission esitys ei sellaisenaan Suomelle käy, vaan Suomi alkaa neuvottelemaan siitä korostaen pakettien määräaikaisuutta ja tarkkarajaisuutta.

Italiassa lasketaan veroja – suomalaisten piikkiin

Perussuomalaiset pitää härskinä sitä, että parhaillaan Italia suunnittelee jo verohelpotuksia ja Espanja vasemmistohallituksineen on ottamassa käyttöön perustulon.

– Rahaa tuntuu siis olevan jaettavaksi. EU maksaa – Suomi maksaa. Ei näiden valtioiden tarvitse jatkossakaan tehdä mitään menoleikkauksia tai maksaa rehellisesti veroja.

– Meillä Suomessa saadaan valmistautua päinvastaiseen toimintaan: korotetaan veroja, jotta saamme lahjoitettua euroja Etelä-Euroopan korruptoituneiden maiden loputtomaan piikkiin, joiden kotitaloudetkin ovat nettovauraampia kuin me suomalaiset!

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kierteli, ettei niin sanotussa elpymisrahastossa ole kyse yksittäisten maiden talouksien pelastamisesta, vaan yhteisten eurooppalaisten ratkaisujen hakemisesta koko Euroopan talouden elvyttämiseksi.

Miksi etelän maat korjaisivat tapojaan?

Tulonsiirrot ja yhteisvastuu kannustavat perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan eteläisiä jäsenmaita jatkamaan sellaista talouspolitiikkaa, josta niiden ongelmat pohjimmiltaan johtuvat.

– Miksi ne tekisivät poliittisesti vaikeita rakenteellisia uudistuksia, kun ne tietävät, että joku muu viime kädessä kuittaa laskut? Halla-aho kyseenalaisti.

– Voidaan myös kysyä, miten uskottavaa on EU:n puhe oikeusvaltiosta ja sääntöperusteisesta maailmasta, jos se ei noudata edes omia sääntöjään. Mitä merkitystä on säännöillä, jos ne ovat aina alisteisia politiikalle?

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) mielestä kyse ei ole tulonsiirroista vaan investoinneista Euroopan elpymiseen.

SUOMEN UUTISET