Valtionvarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) on melkoisessa pinteessä viestintäkonsultointilaskujen vuoksi. Hän on hankkinut ministeriaikanaan viestintäpalveluita yli 50 000 eurolla. On epäselvää, onko rahalla hankittu tavanomaista esiintymisvalmennusta, vai keskustapuolueen omaan viestintään liittyvää työtä. Keskiviikkona Kulmuni ilmoitti maksavansa koulutukset itse. Tämä peliliike on omiaan tekemään sotkusta entistäkin sekavamman. Maailmalta löytyy esimerkkejä tapauksista, jolloin ministereiltä ovat menneet omat ja valtion varat sekaisin.

Australia: Terveysministeri Sussan Ley eroaa. Hän oli käyttänyt veronmaksajien varoja matkustaakseen useita kertoja paikkaan, josta on ostanut asunnon. Ley tarjoutui maksamaan matkat itse, mutta siitä ei ollut enää apua.

Lisää tapauksia Australiasta: ministerit David Jull ja Peter McGauran joutuivat eroamaan 1997 matkalaskuepäselvyyksien vuoksi.

Ruotsi. Mona Sahlinista odotettiin maan ensimmäistä naispääministeriä, mutta loppuvuodesta 1995 paljastuneet luottokortin väärinkäytökset johtivat vetäytymiseen päivänpolitiikasta. Hän oli käyttänyt valtion luottokorttia omiin ostoksiinsa yli 50 000 kruunun edestä.

Suomi: Kulttuuriministeri Suvi Lindén erosi ministerin tehtävästä myönnettyään tukea golfkentälle, jossa hän itse oli perheineen osakkaana.

Mauritius, Afrikka: Presidentti Ameenah Gurib-Fakim joutui eroamaan 2018 käytettyään valtion varoja 25 000 euron edessä henkilökohtaisiin hankintoihin. Gurib-Fakim osti muun muassa koruja ja luksustuotteita.

SUOMEN UUTISET